SON DAKİKA



Haber > Dünya > Başbakan Rutte: Büyükelçimiz geri adım atmadı, uyarılar devam edecek

Başbakan Rutte: Büyükelçimiz geri adım atmadı, uyarılar devam edecek

01 Kasım 2021 Pazartesi - 15:24




Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 10 ülke büyükelçisinin açıklamaları konusunda geri adım atmadıklarını, gelecekte de benzer uyarıları yapacaklarını söyledi.





Reuters'a göre Hollanda Başbakanı Mark Rutte, G20 zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi de dahil olmak üzere '10 büyükelçiyi sınır dışı etme tehdidi' hakkında konuştuklarını belirtti.

G20 zirvesinin ardından Roma'da basına yaptığı açıklamada Rutte, "AİHM açıklama yaptığında Hollanda'nın her zaman bu açıklamalara dikkat çekme hakkını saklı tuttuğunu kendisine bir kez daha açıkladım. Başkana, gelecekte de bunu yapmaya devam edeceğimizi söyledim” dedi.

Rutte, Hollanda ve diğer Batılı ülkelerin, söz konusu çağrıyı 'içişlerine karışmak' olarak değil, 'daha ​​evrensel değerleri teyit etmek' olarak gördüklerini belirtti.

Hollanda Başbakanı , Erdoğan ile yapılan görüşmede ikili ekonomik ilişkiler, göç ve Afganistan konularının da ele alındığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Ekim'de Eskişehir'de toplu açılış töreninde yaptığı açıklamada, "Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir ya? Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye, Türkiye! Burada kalkıp da Dışişleri'ne gelip talimat verme gibi bir yola giremezsiniz. Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim. 'Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz' dedim. Zira, bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar, anlayacaklar, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler" demişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap