SON DAKİKA



Haber > Dünya > Başbakan Ardern'e yönelik tehditler 3 kat arttı

Başbakan Ardern'e yönelik tehditler 3 kat arttı

14 Haziran 2022 Salı - 19:48




Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e yönelik tehditlerin, Kovid-19 aşısına karşı tepkiyle beraber son üç yılda neredeyse üç katına çıktığı açıklandı.





Newshub'a Resmi Bilgilendirme Yasası kapsamında verilen verilere göre, Ardern'e yönelik polisin müdahil olduğu tehditlerin sayısı 2019'da 18'ken 2021'de 50'ye fırladı. Polis 2020'de başbakana karşı 32 tehdit kaydetti.

Ardern, aşıları zorunlu kılması ve sıkı Kovid-19 kısıtlamaları uygulaması nedeniyle aşı karşıtı grupların şiddetli tacizi ve tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Mart 2019'da Christchurch'te gerçekleşen terör saldırıları sonrası ateşli silahların düzenlenmesine karşı çıkılması da tehditlerin artmasına katkıda bulunan bir faktör oldu.

Yeni Zelanda polisi şubatta göstericilerle çatışmaya girmiş ve parlamento alanında 100'ün üzerinde aşı karşıtı protestocuyu tutuklamıştı.

Zorunluluk karşıtı protestocu Richard Trevor Sivell martta tutuklanmış ve kendisine başbakana ölüm tehdidi yöneltmekten dava açılmıştı. Ancak 39 yaşındaki adam, nisanda Tauranga bölge mahkemesindeki duruşmaya çıktıktan sonra firar etmişti.

Geçen ay da 30 yaşındaki bir adam, Reddit'te Arden'e suikast düzenlemeyi içeren bir tehdit mesajı yayımladığı için tutuklanmıştı.


Marttaysa başbakana e-posta göndererek "seni bu lanet gezegenden bizzat sileceğim" tehdidi savuran bir adama bir yıl hapis cezası verilmişti.

Massey Üniversitesi'nden kıdemli öğretim görevlisi ve liderlik uzmanı Suze Wilson, yayın kuruluşuna verdiği demeçte, "Aşı zorunluluğu konusu bir tür paratoner işlevi görüyordu çünkü istihdam beklentileri açısından kişiler üzerinde gerçek etkileri vardı" dedi.

Wilson, "Komplocu bakış açılarının tüketimindeki ve bunlarla girilen etkileşimdeki artış, halkın başbakanı nasıl algıladığını da yönlendiriyor" diye ekledi.

Yetkililer, "Başbakan'a yönelik saldırgan, müstehcen veya tehditkar sözlerden" ibaret olduğu için gelen çeşitli tehditlerin arkasındaki sebebi belirlemenin mümkün olmadığını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap