SON DAKİKA



Haber > Dünya > Barış önerisi Eylül'de! Dikkat çeken Suriye detayı!

Barış önerisi Eylül'de! Dikkat çeken Suriye detayı!

01 Ağustos 2023 Salı - 14:30




Programı kapsamında Brezilya basınına açıklamalarda bulunan Zelenskiy, Putin ve savaşın gidişatı hakkında önemli ifadeler kullandı.





Aylardır devam eden Rus işgalinde Ukrayna, geçtiğimiz hafta ikinci karşı taarruzu başlattı. 6 kritik bölgede harekete geçen Ukrayna ordusu özellikle Bahkmut çevresinde yoğunlaştı. Birkaç aydır devam eden sabotaj saldırıları ile de Rus ordusunu yıldırmaya çalışan Kiev, Pazar günü Moskova'da bir gökdelene saldırı düzenledi. Aradan geçen 2 gün sonunda Ukrayna kuvvetleri aynı gökdeleni bir kez daha hedef aldı.

ZELENSKİY'DEN KRİTİK SÖZLER

Dünya medyasında Rusya'nın Ukrayna'ya olan batı desteği kesmek için Avrupa'da yeni bir savaş çıkaracağı yazılırken Volodimir Zelenskiy'den savaşın gidişatına yönelik önemli açıklamalar geldi.

Brezilya'nın önemli televizyon kuruluşu Globo'ya konuşan Zelenskiy, son zamanlarda yazılan Rusya'nın, Ukrayna'yı Suriye gibi bir savaş alanına çevireceği iddialarını kesin bir dille reddetti ve şöyle dedi:

'Yapamaz. Putin o kadar uzun yaşamayacak. Suriye'de bizimle savaştığı gibi savaşmadı. Bu yüzden 30 yıl dayanamayacak. O ölecek'


  Barış önerisi Eylülde Dikkat çeken Suriye detayı

 

'10 YIL BİLE YAŞAMAYACAK'

Açıklamalarının devamında Rus liderin 10 yıl bile yaşayamayacağını belirten Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik yaptığı saldırıların kendilerini yıldıramadığını belirtti.

Ukrayna drone'larının ikinci defa Moskova'yı hedef almasıyla ilgili konuşan Zelenskiy, 'Başlangıçta bizi engelleyebileceklerini düşündüler. Yapacaklarını düşündüler, hayatta olduğumuz sürece güçlü hissetmelerini engelleyeceğiz' dedi.


  Barış önerisi Eylülde Dikkat çeken Suriye detayı

SURİYE DETAYI

Zelenskiy, Suriye'de uzun süredir devam eden savaşın bir trajedi olduğunu ancak Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığının farklı bir ölçekte olduğunu belirtti ve 'Dünyanın Suriye trajedisi etrafında birleştiğini düşünmüyorum. Bunun bir hata olduğuna inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg'de yer alan haberde ise Eylül ayında Zelenskiy'nin Rusya'ya 10 maddelik bir barış planı sunacağı belirtildi. Uzmanlara göre bu maddenin ilk sırasında olası bir çatışmada felaketi yaşatacak olan Zaporijya Nükleer Santrali yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap