SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bahreyn'de halk İsrail ile yapılan anlaşmayı protesto etti!

Bahreyn'de halk İsrail ile yapılan anlaşmayı protesto etti!

21 Ekim 2021 Perşembe - 15:48




Binlerce Bahreynli, Manama rejiminin İsrail’le ilişkileri normalleştirmesini protesto etmek ve Bahreyn zindanlarındaki siyasi tutukluların derhal serbest bırakılması için gösteriler düzenledi.





Bahreynliler, Manama rejiminin İsrail’e verdiği tavizi ve Basra Körfezi ülkesinde Tel Aviv’in büyükelçilik açmasını güçlü bir şekilde protesto etmek için Sanabis bölgesinde bir miting düzenledi.

Göstericiler, iktidardaki El-Halife rejiminin Siyonist işgalci İsrail rejimiyle barış yapmasını kınarken, Filistin davasına olan desteklerini bir kez daha gösterdiler.

"İSRAİL İLE NORMALLEŞMEK VATANA İHANETTİR"

"İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi vatana ihanettir" yazılı pankartlar açan göstericiler, Manama rejiminden zindanlardaki siyasi tutukluları koşulsuz olarak derhal serbest bırakması çağrılarını yinelediler.

Geçen yıl, Siyonist İsrail ve Bahreyn’in resmi ilişkileri kurmasından sonra 30 Eylül’de işgal rejimi İsrail’in Dışişleri Bakanı Yair Lapid Manama havalimanına ayak basarak Basra Körfezi ülkesine en üst düzey resmi ziyareti gerçekleştirdi. İsrail Dışişleri Bakanı, Kral Hamed Bin İsa El-Halife ve Veliaht Prens aynı zamanda Başbakan Selman Bin Hamed El-Halife ile görüştü. Ziyaret boyunca, İsrail ve Bahreyn, çevresel koruma, ilaç, sağlık hizmeti, spor ve su alanlarında işbirliği anlaşmaları imzaladı. Ayrıca Tel Aviv, Bahreyn’de büyükelçilik açtı. Bahreyn’in de İsrail işgali altındaki topraklarda 2021'in sonlarına doğru büyükelçilik açması üzerinde anlaşmaya varıldı.


İsrail eski Başbakanı Benjamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Ziyad El-Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif Bin Raşid El-Zayani ile 15 Eylül 2020’de ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da ev sahipliği yaptığı bir resmi törende anlaşmalar imzaladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap