SON DAKİKA



Haber > Dünya > BAE’nin ilk resmi havrası 2022’de açılıyor

BAE’nin ilk resmi havrası 2022’de açılıyor

01 Ekim 2019 Salı - 20:52




Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ilk resmi havrasının inşaatı önümüzdeki yıl başlayacak ve 2022 senesinde tamamlanacak.





Abu Dabi ulusal basınında geçtiğimiz pazar günü yer alan habere göre Birleşik Arap Emirliklerindeki ilk resmi havrasının inşaatı önümüzdeki yıl başlayacak ve 2022 senesinde tamamlanacak.

Havra Abu Dabi’de ‘Abraham Family House - Aile Evi’ isimli tesis içinde açılacak. Tesiste ayrıca bir cami ve bir de kilise yer alacak. Tesisin inşaatı 2022 senesinde tamamlanacak.

Tesisle ilgili duyuru ilk kez geçtiğimiz şubat ayında Papa Francis’in BAE’ye ziyaretinin ardından yapılmıştı. Bu ziyaret bir Papa tarafından Arap Yarımadasına yapılan ilk ziyaretti.

Havra, Birleşik Arap Emirliklerinin ilk resmi sinagogu olacak olsa da işleri nedeniyle Dubai’de yaşayan yabancı ülke vatandaşları arasında yer alan küçük bir Yahudi cemaati bir evi özel ibadet amaçlı olarak kullanıyor.

BAE, ülke tanıtımını yaparken bir hoşgörü kalesi olduklarını, inanç özgürlüğünü ve kültürel farklılıkları desteklediklerini vurguluyor. Ancak hükümet muhalifliğe izin vermiyor. Aktivistleri hapse atmasından dolayı insan hakları örgütleri tarafından sıkça sertçe eleştiriliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
BAE

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap