SON DAKİKA



Haber > Dünya > BA.2.75 varyantı mercek altında

BA.2.75 varyantı mercek altında

04 Temmuz 2022 Pazartesi - 17:53




Koronavirüsün yeni omicron varyantı BA.2.75. Geçtiğimiz ay Hindistan’da tespit edilen ve şimdiden birçok ülkeye yayılan yeni varyant Çin'de de yayılıyor.





Yeni omicron varyantı BA.2.75’in hızlı yayılımı bilim insanlarının dikkatini çekti. Yeni varyant ilk olarak geçtiğimiz ay Hindistan’da tespit edildi. Şimdiden en az 9 ülkeye yayılan varyantın başat proteininde 9 mutasyon bulunuyor.

MUTASYON SAYISI TAKİP ALTINDA

BA.2.75 varyantı mercek altında



Sadece birkaç haftada dünyanın farklı noktalarında 80’den fazla dizilimi tespit edildi. BA.2.75 henüz dünyada baskın mutant olmaktan çok uzak. Ancak sahip olduğu mutasyon sayısı ve yayılma hızı bilim insanları tarafından izleniyor.
AŞILARIN ETKİSİ BİLİNMİYOR
BA.2.75 varyantı mercek altında
TRT Haber'de yer alan bilgiye göre aşıların yeni varyanta ne kadar etkili olacağı henüz bilinmiyor. Belirti ve hastalık seyrinin diğer varyantlardan farklı olduğuna dair bir gözlem henüz yapılmadı. Varyantın bu hızla yayılması halinde dünyada baskın varyant haline gelebileceği belirtiliyor.




ÇİN'DE ÖNLEMLER
BA.2.75 varyantı mercek altında
Çin’de vaka sayılarında yeniden artış başladı. Ülkenin doğusundaki Anhui eyaletinde salgın alarmı verildi. Çin’in sıfır vaka politikası kapsamında uyguladığı sert önlemler devreye alındı.

Yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı iki kent koronavirüs karantinasına alındı. Eyaletin merkez şehirlerinde toplu test uygulamaları başladı. Bölgede yaşayan herkese üç günde bir koronavirüs testi yapılacak.




BA.2.75 varyantı mercek altında
Tespit edilen 380 yeni vakanın büyük çoğunluğun semptom göstermediği açıklandı. Çin’de resmi rakamlara göre salgın başından beri sadece 5226 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap