SON DAKİKA



Haber > Dünya > Azerbaycan yine Bayraktar TB2 ile vurdu!

Azerbaycan yine Bayraktar TB2 ile vurdu!

13 Eylül 2022 Salı - 11:11




Akşam karanlığında sınıra sızmaya çalışan Ermenistan birlikleri havadan izleniyordu. Dağlık Karabağ'da bir kez daha silah sesleri duyuldu, hem Azerbaycan hem de Ermenistan kayıpları olduğunu açıkladı. Paşinyan ise apar topar Putin ve Macron'u telefonla aradı.





Türk üretimi Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Dağlık Karabağ Savaşı'nı yalnızca 44 günde kazanan Azerbaycan, bir kez daha Ermenistan'la çatıştı. Ateşkes anlaşmasıyla ortaya çıkan sınır hattında sık sık Azerbaycan tarafına sızmaya çalışan Ermenistan askerleri ve milisler, bu kez birçok cephede saldırıya girişti.

12 Eylül Pazartesi akşam saatlerinde Dağlık Karabağ'daki sınırın birçok bölgesinden silah ve patlama sesleri duyuldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni birliklerin akşam karanlığında Daşkesen, Kelbecer ve Laçin bölgesinde büyük çaplı sabotajlar gerçekleştirdiğini bildiriyor.

Ermenistan güçleri, Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki bölgeleri ve tedarik yollarına mayın döşemek isterken suç üstü yakalandı. Sabotajcılar dağlık alanı ve vadileri kullanıyordu.

Sınır hattındaki Başarkeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus tarafındaki Ermenistan birlikleri de Azerbaycan mevzilerine doğrudan ateş açtı. Bakü'den gelen resmi açıklamaya göre, saldırılarda bazı Azerbaycan askerleri hayayatını kaybetti, askeri altyapıda da hasar oluştu.

Azerbaycan "Bir muharebe gerçekleşti" derken, askeri birlikler anında misillemede bulundu ve Ermenistan güçleri püskürtüldü.


Azerbaycan'ı 'yoğun ateş açmakla' suçlayan Erivan yönetimi, sınır hattındaki çatışmada kayıplarının olduğunu doğruladı.

Ermenistan, Azerbaycan ordusunun Goris, Sotk ve Jermuk yönünde saldırı düzenlediğini iddia ediyor. Bakü ise, Ermenistan topraklarına saldırı düzenlediğine dair iddiaları 'saçmalık' olarak nitelendirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Aram Torosyan, Azerbaycan ordusunun SİHA kullandığını söyledi. Söz konusu açıklama, yerel medya tarafından da sayfalara ve ekranlara taşındı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap