SON DAKİKA



Haber > Dünya > Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma başladı!

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma başladı!

13 Eylül 2022 Salı - 10:07




Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırda çatışmaların başladığını açıkladı.





Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırda çatışmaların başladığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğu duyuruldu.

Açıklamada Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği belirtilirken söz konusu provokasyonu önlemek için Azerbaycan birlikleri tarafından alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

Ermenistan güçleri mevzilerinden Azerbaycan ordusunun bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alındı. Yapılan saldırıda askeri personel arasında kayıplar, askeri altyapıda hasarlar meydana geldi.

Azerbaycan ordusunun da Ermeni güçlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için gerekli tedbirler aldığı öğrenildi. Azerbaycan'a karşı provokasyon yapan Ermenistan güçlerinin personel ve teçhizatında kayıplar olduğu aktarıldı.


Azerbaycan makamlarından yapılan açıklamada çatışma ve kayıplarından kaynaklı provokatif saldırlardan Erivan yönetiminin sorumlu olduğu belirtildi ve kamuoyuna ek bilgi de verileceği açıklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap