SON DAKİKA



Haber > Dünya > Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev resmen duyurdu! Ermenistan kabul etti!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev resmen duyurdu! Ermenistan kabul etti!

09 Nisan 2022 Cumartesi - 19:59




Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Brüksel’de Azerbaycan, Ermenistan ve AB arasında gerçekleştirilen üçlü toplantı ele alındı. Öte yandan İlham Aliyev, iki ülke arasında devletlerarası ilişkilerin normalleşmesi için sundukları 5 ilkenin Ermenistan tarafından kabul edildiğini açıkladı.





Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Aliyev’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayarak telefon görüşmesi yaptığı ve iki lider arasında yapılan telefon görüşmesinde, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in girişimiyle ve katılımıyla 6 Nisan'da Brüksel'de Avrupa Birliği, Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerçekleştirilen üçlü bir toplantının ele alındığı ifade edildi.

Aliyev, Putin ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan'ın Ermenistan ile devletlerarası ilişkilerin kurulması için sunduğu 5 temel maddeyi, Ermenistan’ın kabul ettiğini iletti. Telefon görüşmesi sırasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşması taslağı hazırlamak için bir çalışma grubunun kurulması, sınırların belirlenmesi için komisyon kurulması ve ayrıca Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan'ın katılımıyla ulaştırma konularındaki çalışma grubunun faaliyetleri ve sonraki temasların da ele alındığı kaydedildi.

Devlet başkanları ayrıca, Azerbaycan ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu ve iki ülke arasındaki sıkı işbirliğinin sürdürülmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap