SON DAKİKA



Haber > Dünya > Azerbaycan açık açık söyledi! Türkiye-İsrail arasında arabulucu oluruz

Azerbaycan açık açık söyledi! Türkiye-İsrail arasında arabulucu oluruz

26 Nisan 2021 Pazartesi - 16:23




Azerbaycan açık açık söyledi! Türkiye-İsrail arasında arabulucu oluruz Azerbaycan'ın Türkiye-İsrail ilişkilerini düzelmek için attığı skandal adımlara bir yenisi daha eklendi. Hikmet Hacıyev, "Türkiye ve İsrail arasında arabulucu olabiliriz' dedi.





Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma namazı çıkışında, Siyonist İsrail'le ilişkilerin devam ettiğini söylemesinin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Türkiye ile İsrail'in arasını düzeltmek için aracı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Azerbaycan ile Ermenistan arasında Eylül 2020'de başlayan 44 günlük Dağlık Karabağ savaşında, 30 yıllık Ermenistan işgalinin sonlanmasında Türkiye'nin payı oldukça büyükken, Aliyev'in Türkiye ile Siyonist İsrail'in arasını yapmaya çalışması tepkilere neden olmuştu. Siyonist İsrail medyası Hayom'a konuşan Azeri Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ise, "İş yükü çok büyük. Tabii ki, İsrailli şirketler de katılabilir" ifadeleriyle resmen Siyonist İsrail'i Dağlık Karabağ'a davet etmişti.

HACIYEV'DEN TÜRKİYE-İSRAİL AÇIKLAMASI

Azerbaycan'ın Türkiye-İsrail ilişkilerini düzelmek için attığı skandal adımlara bir yenisi daha eklendi. Bugün CNN TÜRK yayınına konuk olan  Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, 'Türkiye ve İsrail arasında arabulucu olabiliriz' mesajı verdi.

Türkiye ile işbirliği neticesinde Azerbaycan gazını Akdeniz pazarına çıkarmış olduklarını söyleyen Hacıyev, soru üzerine Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimle ilgili de konuştu. Bir arabuluculuk ihtiyacı olursa Azerbaycan’ın bu konuda rol oynayabileceğini belirten Hikmet Hacıyev, eğer Türkiye ve İsrail tarafından böyle bir niyet olursa Azerbaycan’ın da bu konuda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

"BIDEN'IN AÇIKLAMALARI HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ"


Hacıyev, Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesini, ' ABD tarafından yapılan sert ve tarihi yanlışlık' olarak değerlendirdi. Alınan kararın 'tarihin siyasi amaçlar için kullanılmasından başka bir şey olmadığını' söyleyen Hacıyev, 'bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğinin' altını çizdi.

'100 yıl önceki sahte bir tarihe' bakmaktansa günümüz tarihine bakmanın daha yerinde olacağını söyleyen Hikmet Hacıyev, “Türklerin şanlı tarihinde kimseye karşı böyle bir tavrı olmamıştır” dedi.

Hacıyev ayrıca, 'Hocalı Katliamı'na ABD Kongresi ya da yetkililerinin dikkat etmediklerine' vurgu yaptı. 

Ermeni diasporasının yanlış yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, şöyle devam etti:

"Burada maksat tarihi siyasete alet olarak kullanmaktır. Kardeş Türkiye’ye karşı bir baskı unsuru oluşturmaktır. Ama buradaki en büyük yanlış Ermeni diasporası yapmaktadır. Onlar geleceğe bakmak yerine geçmişin esiri olmuşlardır. Kafkas Bölgesi’nde belki de sınırların açılması ve yeni iletişim projelerinin hayata geçirilmesi gibi konuların konuşulduğu noktada böyle bir kararın kabul edilmesi Ermenistan’ı yine geriye atmış bir adımdır".


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap