SON DAKİKA



Haber > Dünya > Avusturya, İtalya hariç komşularına sınırlarını açıyor

Avusturya, İtalya hariç komşularına sınırlarını açıyor

03 Haziran 2020 Çarşamba - 17:31




Yeni tip corona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sınırlarını kapatan Avusturya, yarından itibaren İtalya dışındaki bütün komşularına sınırlarını tamamen açma kararı aldı.





Avusturya Dışişleri ve Avrupa Bakanı Alexander Schallenberg, basına  yaptığı açıklamada, Almanya, Çekya, Slovakya, Slovenya, İsviçre, Lihtenştayn ve  Macaristan sınırlarında perşembeden itibaren sağlık kontrollerinin  sonlandırılacağını, karantina ve test şartının kaldırılacağını duyurdu.  

Schallenberg, virüsün Avrupa’da ilk görüldüğü ve en etkili olduğu  ülkelerden İtalya için ise "sayılar henüz buna izin vermiyor." ifadesini  kullandı.   İtalya’ya yönelik  tedbirlerin süreceğini belirten Schallenberg, bu  ülkeye ilişkin değerlendirmelerin gelecek hafta da süreceğini ancak kararın  günlük vaka sayısı ve can kayıplarına bağlı olduğunu ifade etti.  

Schallenberg, yurt dışına çıkacak vatandaşların salgın hastalığı göz  önünde bulundurarak hareket etmeleri çağrısında bulunarak, İsveç, İngiltere ve  İspanya gibi ülkelere seyahatin riskli olduğunu, Avrupa Birliği (AB) dişi  ülkelere yönelik ise AB’nin alacağı kararlar doğrultusunda hareket edileceğini  bildirdi.   Avusturya, salgınla mücadele kapsamında mart başından itibaren   sınırlarını kapatmıştı.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap