SON DAKİKA



Haber > Dünya > Avusturya gerildi!

Avusturya gerildi!

06 Ağustos 2016 Cumartesi - 13:06




Türkiye ile Avusturya'nın arasındaki ipler gerildikçe geriliyor. Yaşanan son olaylardan sonra Avusturya, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi'ni çağırdı.





Türkiye’nin AB üyeliği adaylığının sonlandırılmasını isteyen Avusturya’ya karşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, "Viyana ırkçılığın başkenti" açıklamasının ardından olay daha da büyüdü.

Avusturya’nın 30 yaşındaki Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş’e dün Dışişleri'ne çağırttı.

Ardından da, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, ORF Televizyonu'na çıkarak, son gelişmelerden sonra Türkiye ile AB üyelik görüşmelerinin sonlandırılmasının ‘anlamlı’ olduğunu belirtti. Kurz ayrıca, mülteci anlaşmasının Avrupa’yla pazarlık olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

"ANKARA ÖDEVLERİNİ YAPSIN"

Kurz, Türk Büyükelçi'yi çağırmadan önce de, sözcüsü aracılığıyla "Türkiye Dışişleri Bakanı'nın Avusturya'ya yönelik eleştirilerini keskin bir şekilde reddediyorum. Ankara'yı seçtiği kelimeleri ve hareket tarzını yumuşatma ve ev ödevlerini yapma çağrısını yapıyoruz" açıklamasını yapmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap