SON DAKİKA



Haber > Dünya > Avustralya’daki sel felaketinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Avustralya’daki sel felaketinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

10 Haziran 2021 Perşembe - 17:54




Avustralya’nın Victoria eyaletinde gün boyunca etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen selde, 60 yaşlarındaki bir kişinin cansız bedenine sel sularının altında kalan binek aracı içinde ulaşıldı.





Avustralya’nın Victoria eyaletinde etkili olan son yılların en şiddetli sağanak yağışları ve fırtınalar, eyalette yaşamı durma noktasına getirmişti. Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, fırtınaların ise saatte 119 kilometre hıza ulaştığı ve metrekareye 200 kilogram yağış düştüğü ifade edilmişti. Eyaleti etkisi altına alan şiddetli yağmur ve fırtına ise bazı bölgelerde sele neden olmuş, eyalet genelinde bazı yollar kapanırken araçlar da suya gömülmüştü. Eyalette, 200 binden fazla ev elektriksiz kalmış, acil servislerin 5 binden fazla yardım çağrısı aldığı ve 3 bin 500'ünün ağaçların evlerin üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazalarla ilgili olduğu aktarılmıştı. Ayrıca, 40 yaşlarındaki bir kadının başından yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti. Eyalet Acil Servis Şefi Tim Wiebusch yatpı açıklamada, Melbourne'un doğusundaki Traralgon'da nehrin su seviyesinin yükselmesiyle yaklaşık 220 ev için tahliye emri verildiğini duyurmuştu.

Son açıklamaların ardından Victoria eyaletinde öğlen saatlerinde aldığı bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri ise, binek aracının içinde bir kişinin cansız bedenine ulaştı. Polis tarafından yapılan açıklamada, eyaletin güneydoğusunda yer alan Gippsland’da yaşanan selin ardından 60 yaşlarında olduğu tahmin edilen şahsın, sel suları altında kalan binek aracı içinde hayatını kaybettiği aktarıldı. Hayatını kaybeden şahsın cansız bedeninin araçtan çıkardığını dile getiren Victoria eyalet polisi, olayla ilişkin soruşturmaların sürdüğünü kaydetti.

Ayrıca arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği sel bölgesinde, aralarında 2 haftalık bir bebeğin de bulunduğu toplam 24 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Felaketin daha fazla can kaybına yol açmaması adına, yüksek riskli bölgelerde yaşayan sakinlerin evlerini terk etmeleri gerektiği uyarısında bulunan yetkililer, taşan Traralgon deresinde su seviyesinin 5,5 metreye kadar yükselmesini beklediklerini belirterek, halkı güvenli bölgelere seyahat etmeleri konusunda uyarmaya devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap