SON DAKİKA



Haber > Dünya > Avustralya’da sel uyarısı: Binlerce kişi tahliye edildi

Avustralya’da sel uyarısı: Binlerce kişi tahliye edildi

04 Kasım 2022 Cuma - 12:49




Avustralya’nın en kalabalık eyaleti Yeni Güney Galler’de bazı kasabalarda yaşayan binlerce kişi, nehir kıyılarında yaşanan taşkından sonra yayınlanan 100’den fazla acil sel uyarısı ile evlerini tahliye etti.





Avustralya Meteoroloji Bürosu tarafından yapılan açıklamada, eyaletin buğday yetiştirme bölgesindeki kırsal bir kasaba olan Forbes’ta büyük sel meydana geldiği ve Lachlan Nehri’nin 70 yıl sonra bugün en yüksek seviyesine ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, yaklaşık 70 bin kişiye ev sahipliği yapan Wagga Wagga’daki Murumbidji Nehri boyunca sel zirveye ulaşabilir.

Sel seviyelerinin bölgede 2010 yılında yaşanan selden daha yüksek olması bekleniyor.

Avustralya’nın doğusu, genellikle artan yağışlarla ilişkilendirilen ve yıllarca süren La Nina hava olayı nedeniyle bu yıl dördüncü büyük sel krizine tanık oluyor.

Reuters’ın haberine göre, hükümet tarım arazilerinin sele maruz kalmasının meyve ve sebze fiyatlarının artmasına yol açacağı ve bunun da artan enflasyondan muzdarip ailelere daha fazla zarar vereceği konusunda uyardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap