SON DAKİKA



Haber > Dünya > Avrupa Gazze için yollarda

Avrupa Gazze için yollarda

20 Ocak 2024 Cumartesi - 21:31




Avrupa'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki olarak "Gazze" yürüyüşü başladı.





Avrupa'nın çeşitli kentlerinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı "Gazze" yürüyüşü yaklaşık 10 gün önce başladı. Fransa'nın başkenti Paris'ten başlayan ve 1 Şubat'ta Brüksel'de sona erecek olan bu yürüyüş, İsrail'in saldırılarına dikkat çekmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenleniyor. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, ellerinde Filistin bayraklarıyla ve "Özgür Filistin" ile "Filistin İçin Yürüyelim. Soykırımı Durdurun" yazılı dövizler taşıyarak, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması çağrısında bulundu. Göstericiler, "İsrail, Filistin'in çocuklarını öldürüyor" ve "Yaşasın Filistin halkının mücadelesi" sloganları attı.

BRÜKSEL'DE BİTECEK

Yürüyüşün amacı, 1 Şubat'ta Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği Konseyi toplantısı sırasında AB yetkililerine İsrail'e karşı ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunmak. Organizatörler, İsrail'in Filistinli kadın ve çocukları hapse atmaya son vermesi, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması gibi taleplerle AB yetkililerine seslerini duyurmayı hedefliyor. Fransa Filistin Dayanışma Derneği (AFPS) üyesi Taktak Alaa Eddine, Avrupa Birliği'nin İsrail'in saldırılarına karşı şu ana kadar sergilediği tavrın "utanç verici" olduğunu belirterek, bu yürüyüşle AB'ye baskı uygulamak istediklerini ifade etti. Alaa Eddine, İsrail'in bir apartheid rejimi olduğunu ve AB yetkililerinin Gazze'deki durum hakkında tarihin yanlış tarafında durduğunu vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap