SON DAKİKA



Haber > Dünya > Atina'da şer ittifakı: Yunanistan GKRY ve Mısır Türkiye'yi kınadı

Atina'da şer ittifakı: Yunanistan GKRY ve Mısır Türkiye'yi kınadı

19 Ekim 2021 Salı - 16:41




Atina'da Türkiye karşıtları yine bir araya geldi. Daha önce eski Siyonist başını ağırlayan Miçotakis bu kez Mısır'ın darbeci liderini ağırladı. Yunanistan GKRY ve Mısır Türkiye'yi kınadı.





Yunanistan-GKRY- Mısır üçlü zirvesi için Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Darbeci Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ve GKRY lideri Nikos Anastasiadis Atina'da bir araya geldi. Zirve sonrasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan, GRKY ve Mısır'ın Türkiye karşısında birleştiğini söylerken verdikleri poz, daha önce çekilen bir kareyi hatırlattı.

ARADA BİR FARK YOK

Daha önce Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Deniz Yetki Alanları Mutabakatı'nın ardından GKRY ve Siyonist İsrail yönetimi Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya gelmişti. Eastmed (Doğu Akdeniz doğal gaz boru hattı) projesinin inşası için yapılan anlaşma sonrasında Miçotakis, Anastasiadis ve Netanyahu, bir araya gelerek poz vermişti.

Bugün ise Nautical Geo isimli gemiyle kıta sahanlığımıza girerek Türkiye'yi tehdit eden Yunanistan, GRKY ve Mısır liderlerini Atina'da topladı.

Toplantı sonrasında Yunanistan, Mısır ve GKRY olarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki eylemlerini kınadıklarını söyleyen Miçoktakis, ""Türkiye'nin hedefleri geniş bölgede barış için tehdit oluşturuyor. Türkiye'nin kışkırtıcı uygulamalarını ve saldırgan söylemlerini kınama konusunda hemfikiriz. Ne yazık ki, Ankara'daki liderler, bunu anlamıyor gibi görünüyor." dedi.


Enerji ve savunma alanlarındaki projelerde işbirliğini genişlettiklerini dile getiren Miçotakis, "Enerji artık Mısır ve Avrupa arasında bir köprü haline geliyor. Mısır artık güneş enerjisi ile üretilen enerji tedarikçisi haline gelebilir." dedi.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin kıta sahanlığına giren Yunanistan araştırma gemisi Nautical Geo Türkiye tarafından uzaklaştırılmıştı. Türkiye'nin bu hamlesinin ardından Yunanistan ile ilişkiler daha da gerilmişti. Diğer tarafta, Türkiye Mısır ile yeniden masaya oturmuştu. Kahire ve Ankara'da gerçekleştirilen toplantılarda normalleşme mesajları verilmişti. Ancak Türkiye'nin Etiyopya ve Fas ile TB2 silahlı insansız hava aracı satması. Mısır'ı rahatsız etti. Mısır, Nil nehrindeki hidroelektrik barajı konusunda anlaşmazlık yaşadığı Etiyopya'ya SİHA sevkiyatının durdurulması için Avrupa'dan destek istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap