SON DAKİKA



Haber > Dünya > AstraZeneca'dan Japonya Sağlık Bakanlığına başvuru

AstraZeneca'dan Japonya Sağlık Bakanlığına başvuru

05 Şubat 2021 Cuma - 16:21




İngiliz ilaç üreticisi Covid-19 aşısı için kullanım izni istedi





İngiltere merkezli ilaç üreticisi AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanım izni için Japonya Sağlık Bakanlığına başvuruda bulundu.
Covid-19 aşılama programına bu ay ortası itibariyle başlamayı hedefleyen Japonya'da, yeni bir adım geldi. İngiliz ilaç devi AstraZeneca, Oxford Üniversitesi işbirliği ile geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanım onayı için sağlık bakanlığına başvurdu. Pfizer-BioNTech aşısının ardından Japonya'da kullanım onayı arayan ikinci aşı üreticisi olan AstraZeneca'nın Japonya’da yürüttüğü klinik testlerin sonuçlarını Mart ayında hükümete sunmayı hedeflediği bildirildi.

Anlaşma sağlanmıştı

AstraZeneca, Japonya hükümeti ile 60 milyon kişiye yetecek 120 milyon dozluk aşının tedariki konusunda anlaşmaya varmıştı. Tedarik sıkıntısı yaşamak istemeyen şirketin, Japon ilaç firmalarına lisans vererek ülkede yaklaşık 90 milyon dozluk aşı üreteceği gündeme gelmişti. AstraZeneca'dan önce ilaç devi Pfizer'ın Alman ortağı BioNTech ile geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanım onayı için Japonya hükümetine başvuruda bulunmuş, yasal iznin bu ay ortasında verilebileceği belirtilmişti.

Vaka sayısı 400 bini aştı

Japonya'da son 24 saatte 106 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 6 bin 295'e yükselmiş, bugün doğrulanan 2 bin 372 yeni enfeksiyon ülke genelindeki vaka sayısını 402 bin 373'e taşımıştı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap