SON DAKİKA



Haber > Dünya > Askeri tesislere erişim yasağı

Askeri tesislere erişim yasağı

21 Haziran 2015 Pazar - 17:16




İran parlamentosunda bugün bazı milletvekillerinin "Amerika'ya Ölüm" sloganları altında, askeri tesislere, belgelere ve bilim insanlarına erişimin yas





Oylamaya katılan 213 milletvekilinin 199'unun ‘Evet' dediği tasarının yasalaşmasıyla İran'ın Batı ülkeleriyle yürüttüğü ‘nükleer program' adı altındaki görüşmelerin bir sonraki aşamasının temelini oluşturacak olan askeri tesislere erişimin önü tıkanmış olacak. Tasarının yasalaşması için Anayasa Koruma Konseyi'nden geçmesi gerekiyor. Tasarıda ayrıca herhangi bir nihai anlaşmanın parçası olarak İran'a uygulanan bütün yaptırımların kaldırılması talep ediliyor. Tasarıyla birlikte uluslararası müfettişlere İran'ın nükleer tesislerine erişim izni sağlanırken askeri tesislere erişim ise yasaklanıyor.

İranlı nükleer müzakereciler, BM bünyesindeki müfettişlere sıkı kontrol ve özel şartlar altında askeri tesislere giriş sağlanması konusunda zaten bir anlaşmaya vardıklarını belirttiler. BM müfettişlerine askeri tesis çevresinde çevresel numune alma izni de verilecekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap