SON DAKİKA



Haber > Dünya > Arkadaşını parçalayıp kolye diye boynuna asmıştı! Farkedilmemiş

Arkadaşını parçalayıp kolye diye boynuna asmıştı! Farkedilmemiş

28 Mayıs 2021 Cuma - 15:39




2019 yılında ABD'deki bir hapishanedeki mahkum, hücre arkadaşını parçalara ayırıp, vücut parçalarından kendisine kolye yapıp takmıştı. Gardiyanın mahkumun taktığı bu kolyeyi fark etmediği ortaya çıktı.





Kendini satanist olarak tanımlayan 33 yaşındaki Jaime Osuna, 2019 yılında 44 yaşındaki hücre arkadaşı Luis Romero'nun kafasını kesip bedenini parçalara ayırarak öldürmekle suçlanmıştı. Gardiyanlar, Osuna'yı bulduğunda boynunda Romero'nun vücut parçalarından yaptığı bir kolye taktığını görmüştü.

Osuna, 2011'de Bakersfield bölgesindeki bir motelde 37 yaşındaki Yvette Pena'yı işkence ederek öldürdüğünü 6 yıl sonra itiraf etmesi üzerine müebbet hapis cezası almıştı.Osuna'nın hücre arkadaşı Romero ise cinayetten müebbet cezası almış fakat şartlı tahliye edilmesi ihtimali de gündeme gelmişti. Ancak bu cinayetle birlikte, Romero'nun hücre arkadaşlarına saldırma geçmişine sahip olmadı ve satanist olduğunu iddia eden biriyle neden aynı hücreye koyulduğu gerekçesiyle soruşturma ve dava açılmasına sebep oldu.


2019'da işlenen zalimce cinayet üzerine Romero'nun ailesi şikayette bulunmuş ve Corcoran Eyalet Hapishanesi'nde yaşanan olayla ilişkili Kaliforniya eyaleti başmüfettişliği ve Kaliforniya Ceza İnfaz Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Gardiyanların koruması altında böyle bir suçun nasıl işlenebildiğine dair kafa karışıklığı hala sürerken, raporlarda gardiyanların bu korkunç manzarayı neden erken farketmediklerine ilişkin ayrıntılı bilgi yer almıyor.

Başmüfettişliğin yürüttüğü soruşturmaya ilişkin ortaya çıkan iki yeni rapora göre olay yaşandığı sırada gardiyanlar hücre kontrollerini ve devriyelerini tamamlayarak Osuna ve Romero'nun hayatta olduğunu, sıradışı bir şey yaşanmadığını raporladı.


"Böyle bir cinayet saatler alır" 

Romero'nun ailesinin açtığı davada hücrenin parmaklıklarının beyaz örtüyle kapatıldığı, gardiyanların da bu nedenle hücreyi düzgün şekilde kontrol edemediği düşünülüyor. Raporda ayrıca kurumun gardiyanların olay sırasındaki aktiviteleriyle ilgili detaylı bilgi vermeyi reddettiği de belirtildi.

Kurum ise yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek "başından beri eksiksiz ve özenli bir soruşturma yaptıklarını" savundu.

Romero'nun ailesinin avukatı Justin Sterling, raporların düzgün bilgi sağlamakta yetersiz kaldığını savunarak "Müvekkilimin oğlunun nasıl öldüğüne dair basit soruların yanıtlanması için dava açmak zorunda kalması üzücü bir durum" dedi. Sterling, gardiyanların hücreleri düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğini belirterek, bu tür sistematik işkence içeren bir suçun işlenmesinin saatler süreceğini söyledi. Avukat, gardiyanlar gerekli kontrolleri düzgün şekilde yapmış olsaydı Romero'nun bugün hayatta olacağını savundu.

Osuna, Salinas Valley Eyalet Hapishanesi'nde psikiyatrik tedavi bölümüne sevk edildi. Mahkumun şizofreni spektrumunda olduğu belirtilirken, antisosyal kişilik bozukluğu ve borderline kişilik bozukluğundan mustarip olduğu ifade edildi. Dövmeleri, Charles Manson benzeri yetenekleriyle karanlık bir figür haline gelen Osuna, duruşmada kurbanın ailesiyle alay edip, bir televizyon muhabirine insanlara işkence yapmayı sevdiğini söyleyerek övünmüştü.


Cinayettin detayları korkunç

Yetkililer, Osuna'nın Romero'ya 9 Mart 2019'un erken saatlerinde işkence yapmaya başladığını, jilete benzer bıçak kullanarak, Romero'nun bir gözünü çıkarıp, parmaklarından birini kestikten sonra kaburgalarının bir kısmını çıkarıp akciğerinin bir kısmını kestiğini, ardından kafasını kestiğini söylüyor. Ayrıca bir otopsi raporuna göre, Romero'nun ağzını iki yana doğru açarak gülümseye benzer poz verdirdiği belirtilyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap