SON DAKİKA



Haber > Dünya > Arap medyası seçim anketlerini yayınladı

Arap medyası seçim anketlerini yayınladı

06 Nisan 2023 Perşembe - 11:42




'Seçime doğru Erdoğan'ın kalesinde deprem öfkesi azaldı' diyen AFP, Kahramanmaraş'taki depremzedelerin görüşlerine yer verdi. Arap medyası ise, 'Karışık hesaplar ve zor bahisler', 'Türkiye'de siyasi tansiyon tırmanıyor' gibi başlıklar kullanıyor.





Uluslararası haber ajansı AFP, 'Seçime doğru Erdoğan'ın kalesinde deprem öfkesi azaldı' başlığıyla abonelerine geçtiği haberde Kahramanmaraş'ın nabzını tuttu. Yerle bir olan şehirler ve 50 bini aşkın can kaybının yol açtığı öfkenin dindiği yorumunu yapan AFP, Kahramanmaraş'ta bir önceki seçimde oyların dörtte üçünü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenin yeniden canlandığını aktardı:

"Latif Dalyan, etrafı moloz yığınlarıyla çevrili bir vitrinden Türkiye'deki depremzedelere indirimli fiyatlarla gömlek ve eşofmanlar dağıtıyor. 58 yaşındaki esnafın harap olmuş şehri için sorumlu tutmak isteyeceği son kişi, ülkenin cumhurbaşkanı. Dalyan, Şubat ayında meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş yakınlarında 'Bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırabilecek bir adam varsa, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah her ülkeye kendisi gibi bir lider nasip etsin' diyor."

OSMANLI'DAN BU YANA EN ÖNEMLİ SEÇİM

Son yapılan anketlere göre hükümetin deprem bölgesindeki oylarında keskin bir düşüş gözlemlenmediğini belirten AFP'ye göre, gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine genel olarak Türkiye'nin Osmanlı sonrası tarihinin en önemlisi gözüyle bakılıyor. Ana muhalefet partisi CHP'nin şehirde kampanya yapmayacağını aktaran haber ajansı, depremden önce 1 milyonu aşkın insanın yaşadığı Kahramanmaraş'ta yetkililerin halihazırda kaç kişinin yaşadığını tahmin etmekte zorlandığını kaydetti. Ajansa göre, şehir ıssız sokaklar, çadır kampları ve yıkık dökük evlerin dışında oturan ailelerle dolu.

Kahramanmaraş'a dönmekten bir şikayeti olmadığını söyleyen ev hanımı Yasemin Tabak, Erdoğan'ın yıkılan konutları bir yıl içinde yeniden inşa etme sözünü hatırlatıp gülümsüyor. 40 yaşındaki kadın "Halkımızın biraz sabırlı olması gerekiyor" diyor. Çadır komşusu Ayşe Ak ise, "Allah devletimizi korusun" ifadesini kullanıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap