SON DAKİKA



Haber > Dünya > Arap Baharı'nı başlatan polis pişman oldu

Arap Baharı'nı başlatan polis pişman oldu

18 Aralık 2020 Cuma - 14:32




Tunus'ta seyyar satıcı Muhammed Buazizi'ye atılan tokat Arap Baharı'nı tetikledi. O tokadı atan polis pişman olduğunu söyledi.





Tunus'ta seyyar satıcı Muhammed Buazizi'nin yerel polisten gördüğü muamele karşısında kendisini yakmasıyla fitilini ateşlediği "Arap Baharı", aradan geçen 10 yılda sadece devrimlerin uğradığı ülkeleri değil tüm bir coğrafyayı yıllara uzanacak biçimde derinden etkiledi.

Kıvılcım etkisi

"Arap Baharı" adı verilen sürecin ilk kıvılcımı bundan 10 yıl önce Tunus'ta parladı. Tunus kırsalındaki Sidi Buzid kentinde seyyar satıcılık yapan Muhammed Buazizi, 17 Aralık 2010'da polis karşısında gördüğü kötü muameleye dayanamayarak belediye binası önünde kendisini ateşe verdi. Söz konusu olay ülkesinde bir kıvılcım etkisi yaptı ve kitleleri "ekmek, onur ve özgürlük" talepleriyle sokağa döktü.

Polisin sert müdahalesi karşısında gösteriler hızla Tunus içindeki kentlere yayıldı ve kısa sürede ülke genelinde yüz binler meydanlara indi. Tunus'u 24 yıldır yöneten Zeynel Abidin bin Ali'nin 14 Ocak 2011'de yakın ailesini de yanına alarak ülkeden kaçmak zorunda kaldı ve böylece Arap Baharı'nın ilk devrimi gerçekleşmiş oldu.


Polis pişman oldu

Öte yandan, 17 Aralık 2010'da, Tunuslu seyyar satıcı Muhammed Bûazîzî'ye tokat atan polis pişman olduğunu 'Keşke vurmasaydım' sözleriyle ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap