SON DAKİKA



Haber > Dünya > Aralarında Türkiye de var! Suudi Arabistan'dan 12 ülke hakkında uyarı

Aralarında Türkiye de var! Suudi Arabistan'dan 12 ülke hakkında uyarı

14 Ocak 2021 Perşembe - 12:59




Suudi Arabistan, İran, Lübnan ve Türkiye dahil 12 ülkeye seyahat konusunda vatandaşlarını uyardı.





Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 175 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve son bir günde 156 kişinin de iyileştiğini bildirdi. Öte yandan Riyad, salgının henüz kontrol altına alınamadığı ve mutant koronavirüs görülen İranLübnan ve Türkiye dahil 12 ülkeye seyahat konusunda vatandaşlarını uyardı.

Böylelikle ülkede son dört aydır ilk kez günlük vaka sayısı, günlük iyileşme sayısını aşmış oldu.

İçişleri Bakanlığı ise, Suudi vatandaşları ve ülkede ikamet eden yabancıları, salgının henüz kontrol altına alınamadığı ve mutant koronavirüs görülen 12 ülkeye seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Bakanlıktan resmi bir kaynak tarafından yapılan açıklamada, salgın devam ederken ve mutasyona uğrayan yeni tür koronavirüs yayılırken, Libya, Suriye, Lübnan, Yemen, İran, Türkiye, Afganistan, Ermenistan, Somali, Kongo, Venezuela ve Belarus’a seyahat etmeden önce izin alınması gerektiği ifade edildi.

Açıklamaya göre Bakanlık, şu an veya önümüzdeki günlerde bu ülkelerde bulunacak vatandaşları, oradaki Suudi Arabistan elçiliklerinde bilgilerini kaydettirmeye çağırdı.


Suudi Arabistan, 31 Mart’tan itibaren vatandaşların yurtdışına gidiş-dönüşlerine izin vermeye ve uluslararası uçuşların askıya alınması kararının kaldırılmasına karar vermişti.

Ülkedeki vaka sayısı Körfez ülkelerine nazaran hala en düşük seviyede olsa da, birçok gözlemci salgın üzerindeki kontrolü kaybetme endişesiyle vaka sayısındaki artış konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığı da, önleyici tedbirlerde gevşek davranılmaması konusunda uyararak, herkesi evden çıkarken mutlaka maske takma ve elleri sık sık yıkamaya çağırdı.

Sağlık Bakanlığı, semptomları olan herkesin ‘Tetamman’ kliniklerine, semptomları olmayanların ise onay merkezlerine başvurmasına yönelik tavsiyesini yineledi.

Bakanlık, hafif semptomları olan ve koronavirüs hastası ile teması olan kişilerin de ‘Sehhaty’ uygulaması üzerinden randevu almasını önerdi.


Riyad, Cidde ve Şarkiye bölgelerinde aşı kampanyası büyük bir katılımla devam ederken, diğer şehirlerde de aşı merkezleri açılması yönünde çalışmalar sürüyor.

Etkinlik ve güvenliği test edildikten sonra ülkede yeni bir koronavirüs aşısının onaylanması da bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamaya göre 175 yeni vaka ile ülkedeki toplam vaka sayısı 364 bin 271’e çıktı.

Son 24 saatte 156 hastanın daha iyileşmesiyle, toplam iyileşen hasta sayısı 356 bin 13 oldu.

24 saat içerisinde 4 kişinin daha hayatını kaybettiği Suudi Arabistan’da toplam can kaybı da 6 bin 304’e yükseldi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap