SON DAKİKA



Haber > Dünya > Apar topar adayı terk ettiler!

Apar topar adayı terk ettiler!

01 Haziran 2016 Çarşamba - 11:21




Finlandiya ordusunun düzenlediği tatbikatı Rus işgali sanan Kamsholmen adası sakinleri teknelerine atlayarak adayı terk etti.





Kamsholmen adası sakini Bjarne Winberg, büyükçe bir teknenin evinin yakınına yanaştığını, sırt çantalarıyla bir grup üniformalı kişinin ellerinde silahlarla adaya çıktığını görünce, kendi küçük teknesine atlayıp adayı terk etti.

Grubun ormana doğru girdiğini gördüğünde paniğe kapıldığını belirten Winberg, Ilta-Sanomat gazetesine verdiği demeçte, "Tabi ki korkmuştum" dedi.

Wingerg, ardından güvenlik güçlerini arayarak durumu bildirdi.

O ADA PLANDA YOKTU

Olayın bir tatbikatın parçası olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan tartışmada bir savunma bakanlığı sözcüsü, Kamsholmen adasının askeri rotanın önceden planlanan bir parçası olmadığını söyledi.


ADA SAKİNLERİNE BİLDİRMEYİ UNUTTULAR

Yerel Ostnyland gazetesi ise tatbikatı organize edenlerin adaya gitmeyi planladıklarını, ancak bunu ada sakinlerine bildirmeyi unuttuklarını yazdı.

KAHVE ŞİRKETİ HERKESE ÜCRETSİZ KAHVE GÖNDERECEK


Olayın işgal olmadığının anlaşılması panik yaşayan sakinleri rahatlatırken, Ostynland gazetesi, "beklenmedik ziyaretçiler karşısında ideal" sloganıyla pazarlama yapan Gevalia adlı kahve şirketinin, bu haber üzerine iyi bir pazarlama şansı bulduğunu yazdı.

Kahve şirketi, beklenmedik askeri ziyaretçilerle karşı karşıya kalan herkese ücretsiz kahve paketleri göndereceğini duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap