SON DAKİKA



Haber > Dünya > Anketler ne söylüyor: Rus halkı Ukrayna krizi ile ilgili ne düşünüyor?

Anketler ne söylüyor: Rus halkı Ukrayna krizi ile ilgili ne düşünüyor?

23 Şubat 2022 Çarşamba - 15:34




Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim son dönemde yaşanan gelişmeler sayesinde iyice tırmanırken, CNN International, Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının savaşa nasıl baktığını sordu.





Tüm dünya,  Rusya- Ukrayna hattında yaşanan gelişmelere odaklanmışken,  ABD merkezli yayın kuruluşu CNN International, Rusya’da halkın düşüncelerini ölçmek için bir anket yaptı.

Ankete katılanların yüzde 50’sinin Ukrayna yönetiminin NATO’ya katılmasını önlemek için Moskova’nın askeri güç kullanmasının doğru olacağına inandığını belirtti.

Yapılan ankete göre, her iki Rus vatandaşından biri Moskova’nın askeri güç kullanmasını desteklerken, yüzde 25’i olası bir işgale karşı çıktığını açıkladı. Geri kalan yüzde 25 ise ‘kararsız’ olarak tavır aldı.

Ancak anket aynı zamanda hatırı sayılır sayıda Rus vatandaşının uzun ve karmaşık bir geçmişe sahip iki ülke olan “Rusya ve Ukrayna’yı yeniden birleştirmek için” askeri güç kullanmanın yanlış olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

Yapılan anketlerde Rus vatandaşlarının yüzde 43’ü Rusya’nın Ukrayna topraklarını ele geçirmek için askeri güç kullanılmasının yanlış olduğunu belirtirken, yüzde 36’sı bu fikre destek oldu.


UKRAYNA VATANDAŞLARINA DA SORDULAR

Ukrayna’da yapılan ankette ise sonuçlar beklendiği gibi çıktı. Ukrayna’daki çoğu insan, Rusya’nın kendilerine karşı güç kullanmasına karşı çıkarken, ankete katılan 10 kişiden 7'si, Rusya’nın Ukrayna’nın NATO’ya katılmasını engellemek için askeri güç kullanmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Ukraynalıların çoğu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Pazartesi günü yaptığı konuşmada, ülkelerinin tarihsel bir temeli olmadığı ve özünde Sovyetler Birliği’nin bir eseri olduğu yönündeki iddiasını da reddetti. Ülke genelinde ve her yaştan Ukraynalıların çoğunluğu Ruslarla “tek halk” olmadıklarını ve iki ülkenin bir olmaması gerektiğini vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap