SON DAKİKA



Haber > Dünya > Anket sonucu belli oldu: Trump, Biden'ı geçti!

Anket sonucu belli oldu: Trump, Biden'ı geçti!

08 Mayıs 2023 Pazartesi - 12:49




Pazar günü yayınlanan Washington Post/ABC News anketi, Biden'ın oy oranının yüzde 36'ya düştüğünü gösteriyor.





ABD Başkanı Joe Biden'ın oy oranları düşmeye devam ediyor.

Post/ABC tarafından yapılan son ankete göre Biden'ın oy oranı yüzde 36 olarak belirlendi. Bu oran, Biden'ın göreve başladığı Ocak ayından bu yana kaydedilen en düşük oy oranı.Öte yandan demokratlar arasında da başkanın geleceği konusunda fikir ayrılıkları var. Anket sonuçlarına göre, Demokratlara eğilimli bağımsızların yüzde 77'si Biden'ın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

DONALD TRUMP 2024 SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yapılan bir ankete göre, Başkan Joe Biden'ın dört puan önünde ve Cumhuriyetçi adaylığı için açık ara favori. Ankete göre, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 44'ü Trump'a oy vereceklerini söylerken, yüzde 38 Biden'ı destekleyeceklerini belirtti. Trump'ın büyüyen popülaritesi, potansiyel Cumhuriyetçi rakipler arasında da öne çıkıyor.

DEMOKRAYLAR SEÇİM ÖNCESİNDE BÖLÜNDÜ


Demokratlar, Biden'ın geleceği konusunda bölünmüş durumda. Post/ABC anketine göre, Demokratlar, 2024 seçimleri için Biden'ı mı yoksa başka bir adayı mı desteklemeleri gerektiği konusunda eşit olarak bölünmüş durumda. Bu bölünme, Biden'ın ikinci bir dönem için adaylığını açıklamasından sonra daha da belirgin hale geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap