SON DAKİKA



Haber > Dünya > Amsterdam'da oy verme işlemi kavga ile sona erdi

Amsterdam'da oy verme işlemi kavga ile sona erdi

08 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:25




Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işleminin sona ermesine kısa bir süre kala olay çıktı.





Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işleminin sona ermesine kısa bir süre kala, arbede ve kaos yaşandı. Olayın ardından Amsterdam polisi olağanüstü durum ilan etti. RAI Fuar ve Kongre Merkezi'ne, polis helikopteri ve çok sayıda ambulans sevk edildi.

Hollanda'da yaşayan yaklaşık 260 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının oy kullanma hakkı bulunuyor. Lahey, Deventer ve Amsterdam'da gerçekleştirilen oy verme işlemi, Pazar akşamı yerel saatle 21:00'de sona erdi. Görgü tanıklarına göre, sandıkların kapanmasına kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları arasında kavga çıktı.

Oy verme işleminin yapıldığı RAI Fuar ve Kongre Merkezi yetkilileri, kavga olayının sandık başında görevli iki siyasi partinin temsilcileri arasında yaşandığını belirtti. Hollandalı kamu yayıncısı NOS'a konuşan bir tanık, son günlerde RAI'deki oy verme işlemleri şurasında gerginlikler olduğunu, ancak durumun oy verme işleminin son saatlerinde kontrolden çıktığını söyledi.

Amsterdam polis sözcüsü, Türkiye seçimleri için oy verme işleminin yapıldığı alanda "büyük bir olay" yaşandığını ifade etti. Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri, olaylarla ilgili açıklama yapmayacaklarını belirtti. Sandık başında görevli yaklaşık 100 kişinin, olayların ardından hala RAI'de kaldığı ve oy sandıkları ile pusulaları güvence altına aldığı bildirildi. Oy sandıkları, Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından güvenli bir yere götürüldü. Hollanda'da kullanılan oy pusulaları ise 14 Mayıs'tan önce Türkiye'ye gönderilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap