SON DAKİKA



Haber > Dünya > Amerikan uçak gemisi Ege Denizi'nde!

Amerikan uçak gemisi Ege Denizi'nde!

04 Şubat 2023 Cumartesi - 15:41




2020 yazında kopan fırtınadan bu yana açık şekilde Yunanistan'ın yanında saf tutan ABD, bir çizgiyi daha aşıp Ege Denizi'nin ortasına uçak gemisi USS George H.W. Bush'u gönderdi.





ABD'den Türkiye aleyhine gelen her açıklamayı takip eden Yunan basını, bir kez daha sürprize izin vermedi. Türkiye'yi ziyaret eden ABD Maliye Bakanlığı müsteşarı Brian Nelson'un sözleri de yine ilk sayfadan sundu. Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı olan Nelson, kara listedeki Rus kurumlarıyla iş yapmaları halinde Türkiye'nin yaptırım riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

ABD'li yetkili ayrıca, Türk şirketlerinin çift kullanımlı teknoloji transferine ilişkin işlemlerden kaçınmak amacıyla daha fazla önlem almaları gerektiğini savundu. Söz konusu çift kullanımlı teknoloji, hem ticari hem de askeri alanda kullanılabilen malzemelere işaret ediyor.

Yunan Ethnos gazetesi, 'ABD Ankara'nın kulağını çekiyor' gibi skandal bir başlıkla sayfasına taşıdığı haberinde yaptırım uyarısının 'şüpheli' kimyasallar ve mikroçip ihracatı için verildiğini ileri sürdü.

Kathimerini gazetesi, 'ABD Türkiye'yi Rusya'nın savaş makinesini güçlendiren ihracatına dair uyarıyor' başlığını tercih etti. Ta Nea gazetesinde 'İhracatın rolü-Washington Ankara'yı Putin'in savaşına yakıt yükleyen ihracat için uyarıyor' derken, To Vima 'ABD Ankara'yı uyarıyor: Rusya'ya artan ihracata sınır getirin' başlığını seçti.

Eleftheros Typos gazetesi ise, daha da ileri giderek 'ABD'den Türkiye'ye Rusya'ya 'şüpheli' ihracat için sert uyarı' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap