SON DAKİKA



Haber > Dünya > Amerikalılar şiştikçe şiştiler!

Amerikalılar şiştikçe şiştiler!

07 Ağustos 2016 Pazar - 12:57




ABD’li Erkekler Artık Daha Kilolu





Amerikalı erkeklerin kilosunun yirmi sene öncesine göre ortalama 7 kilo arttığını ortaya koydu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC’nin 2011-2014 yılları arasında yaptığı araştırma, 20 yaş üstü Amerikalı erkeklerin ortalama ağırlığının 88,7 kilogram olduğunu ortaya çıkardı. Merkezin 1988-1994 yılları arasında yaptığı aynı araştırmaya göre erkekler ortalama 82 kilo ağırlığındaydı.

Ortalama boy oranında ise herhangi bir değişim bulunmuyor.

Batı Tıp Merkezi Aile ve Toplum Sağlığı Bölümü Başkanı Dr. Goutham Rao, bu rakamların alarm verici olduğunu söyledi.

Erkeklerin yanı sıra kadınlar ve çocukların da kilo aldıkları belirlendi. 1960 yılında kadınların ortalama kilosu 64 kilogramken, Amerikalı kadınların bugünkü ortalama ağırlığı 76’ya çıkmış bulunuyor. Erkek ve kız çocuklarının da son 20 yılda ortalama 5 kilo 400 gram aldıkları belirtildi.


Açıklanan rapor kilo artışının nedenleri hakkında herhangi bir bilgi vermese de birçok istatistik, ABD’de obezitenin yaygın bir hastalığa dönüştüğünü ortaya koyuyor.

2011 ve 2014 yılları arasında yapılan Ulusal Sağlık ve Beslenme Denetim Araştırması’nın ortaya koyduğu verilere 19 bin katılımcı sayesinde ulaşıldı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Amerikalıların yüzde 35’inin obez olduğunu ve obezitenin kalp krizi, beyin kanaması, tip 2 diyabet ve bazı kanser türlerine neden olduğunu bildirdi. CDC ayrıca, obezitenin 2008’de çıkardığı yıllık masrafın 147 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Raporun olumlu yanı, Amerikalı erkeklerin kilo alış hızının 2002’den itibaren yavaşladığını göstermesi oldu. Amerikalı erkekler 2002’den bu yana sadece 2 kilo 200 gram aldı.

ABC televizyonuna konuşan Dr. Rao, insanların kilo almaya karşı, şekerli içecekler yerine suyu tercih etmek gibi atabilecekleri birkaç basit adım bulunduğunu söyledi. Günlük yaşama fiziksel aktiviteleri eklemek de bir o kadar önemli.


Dr. Rao, “Kilo kaybetmek için uğraşıp moralinizi bozacağınıza, hayatınıza, sizi ömür boyu sağlıklı tutacak davranışları ekleyin” tavsiyesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap