SON DAKİKA



Haber > Dünya > Amerikalı senatörden Erdoğan uyarısı!

Amerikalı senatörden Erdoğan uyarısı!

10 Mart 2017 Cuma - 07:50




Arizona senatörü McCain, Votel'in sözünü keserek, "Erdoğan’ın PYD/PKK konusunda ne kadar ciddi olduğunun anlaşıldığından emin değilim." dedi.





Amerikan Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel’e, "Türkiye’nin PYD/PKK konusundaki ciddiyetini yeterince kavramadıkları için Rakka operasyonu yolunda 'bir tren kazası' öngördüğünü" söyledi.

"TÜRKİYE OLMASA ŞU AN YAPTIKLARIMIZI YAPAMAZDIK"

McCain, PYD/PKK’yı kastederek, “Kürtlerin endişelerinden dolayı tamamen yanlış bir şekilde kendimizi Türklere karşı Ruslarla işbirliği yapmak gibi tuhaf bir duruma soktuk.” dedi. Votel ise Türkiye’ye karşı bir ittifak içinde olmadıklarını, Ankara’nın endişelerini anladıklarını ve DEAŞ'la mücadeledeki katkılarını gördüklerini savunarak, “Türkiye bu çabada önemli bir ortak. Türkiye olmasa şu an yaptıklarımızı yapamazdık.” dedi.

Votel, PYD/PKK ile ilgili söz konusu tansiyonu diyalog yoluyla düşürerek NATO müttefiki Türkiye ile uzun dönemli ilişkilere zarar vermeden sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

"ERDOĞAN'IN CİDDİYETİNİ ANLAMIYORSUNUZ"


McCain, Votel’in sözünü keserek, “Erdoğan’ın bu konuda (PYD/PKK) ne kadar ciddi olduğunun anlaşıldığından emin değilim.” diyerek "Özellikle İncirlik’in kullanılmasında ve Türklerle işbirliğine ihtiyaç duyulacak başka faaliyetlerde Türkiye’nin Rakka operasyonunda oynayacağı rolü takdir ettiğimizden emin değilim, takdir edeceğimizi umut ediyorum. Bir şeyler değişmezse burada bir 'tren kazası' görüyorum. Ve yönetimin, Erdoğan’ın Kürtlerin teşkil ettiği tehditi ne kadar ciddiye aldığını anladığından emin değilim.” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap