SON DAKİKA



Haber > Dünya > Amerika'dan skandal Türkiye iddiası!

Amerika'dan skandal Türkiye iddiası!

12 Temmuz 2016 Salı - 11:05




Washington Post El Kaide'nin önemli adamlarından biri olan terörist Rifai Ahmed Taha'nın Türkiye'ye sığındığı sonrasında ise Suriye'ye geçtiğini yazdı





Washington Post gazetesi, ülkesi Mısır’da Müslüman Kardeşler’in desteklediği Cumhurbaşkanı Mursi’nin 2013 yılında devrilmesi sonrasında Taha’nın Türkiye’ye sığındığını iddia etti. Buna göre Taha, El Nusra ile diğer cihatçı grupları uzlaştırmak için Suriye’ye geçtiğinde hedef alındı.

Amerikan Washington Post (WP) gazetesi, terör örgütü El Kaide’nin Suriye’de faal önemli yetkililerinden Mısır vatandaşı Rifai Ahmed Taha’nın geçtiğimiz nisan ayında Türkiye’den Suriye’ye geçtikten sonra bir ABD insansız hava aracı (İHA) ile vurularak öldürüldüğü operasyonun perde arkasını yazdı. İHA’ların Taha’nın Suriye’de öldürüldüğü İdlib’e 11 bin kilometre mesafedeki ABD’nin Nevada eyaletinden komuta edildiği biliniyor.

"TÜRKİYE İKİLİ Mİ OYNUYOR"

"İkili oynamamı mı? Türkiye IŞİD'le savaşsa bile, diğer ayrılıkçılara sığınma veriyor" başlıklı analizde, ABD'li uzmanların Türkiye'nin El Kaide konusundaki tutumunu eleştiren yorumlarına yer verildi.

61 yaşındaki Mısırlı Rifai Ahmed Taha, ABD’nin küresel teröristler listesindeydi. Mısır’da Müslüman Kardeşler (İhvan) hareketinin desteklediği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin General Abdülfettah el Sisi tarafından 2013 yılında devrilmesinin ardından binlerce İhvan’a yakın isim gibi Türkiye’ye sığınmıştı. Amerikalılara göre Taha, Türkiye’deki sığınağından çıktığında imha edilmeliydi.  


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap