SON DAKİKA



Haber > Dünya > Amerika'da oylar yeniden sayılıyor!

Amerika'da oylar yeniden sayılıyor!

26 Kasım 2016 Cumartesi - 09:45




Donald Trump'ın Amerikan başkanı seçildiği seçimlerde sonuçların tartışmalı olduğu eyaletlerden Wisconsin'de oyların yeniden sayılacağı açıklandı.





8 Kasım tarihinde gerçekleşen seçimlerde Donald Trump Amerikan başkanlığını kazanmıştı. Amerikan seçim komisyonu seçimlerle ilgili bir açıklama yaptı. Buna göre Yeşil Parti adayı Jill Stein'in, Cumhuriyetçi Partinin adayı Donald Trump'ın kazandığı Wisconsin eyaletinde oyların tekrar sayılması için müracaat ettiğini açıkladı.

OYLAR YENİDEN SAYILACAK

Oylarla ilgili yapılan açıklamada, "Komisyon, başkan adaylarından birinin başvurusu üzerine eyalet genelinde oyların tekrar sayımı için gerekli hazırlıkları yapmaktadır." ifadesine yer verildi. Stein, başvurusuna ilişkin açıklamasında, seçim sırasında siber saldırı yapıldığı gerekçesiyle oyların yeniden sayılmasını istediğini belirtti.

AZ BİR FARK VAR

Wisconsin'de seçimleri kazanan Donald Trump 1 milyon 404 bin, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ise 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı. Yeşil Parti adayı Stein'e sadece 31 bin 6 oy çıkmıştı. Yenilik Partisi adayı Rocky Reque De La Fuente ise bin 514 oyda kalmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap