SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya'dan göç mutabakatı itirafı! Türkiye üstünden tasarruf ettik

Almanya'dan göç mutabakatı itirafı! Türkiye üstünden tasarruf ettik

21 Haziran 2021 Pazartesi - 13:49




Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, AB-Ankara arasında yapılan göç mutabakatının güncellenmesini istedi. Türkiye'nin göçmenler için önemli maliyet üstlendiğini kaydeden Maas, "tasarruf ettik" dedi.





NATO Liderler zirvesinde Merkel-Erdoğan zirvesinin ardından Almanya'dan Suriyeli göçmenler konusunda dikkat çeken bir itiraf geldi. Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanan göçmen mutabakatının güncellenmesi gerektiğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye üstünden başka ülkelerin tasarruf ettiğini söyledi.

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN GÖÇ YÜKÜNÜ ÜSTLENİYOR"

Welt gazetesine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ile göç konusundaki iş birliğinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Maas "Türk hükümetiyle olan tüm zorluklara rağmen bu ülkenin, önemsiz görülmeyecek göç yükünü bizim için üstelendiğini kabul etmek gerekir." dedi.

"GÖÇ MUTABAKATINI GÜNCELLEMELİYİZ"

Türkiye’de yaklaşık 4 milyon Suriyelinin ve bölgedeki başka ülkelerden gelen mültecilerin yaşadığına işaret eden Maas, "AB'de bizim, Türkiye ile olan göç mutabakatının daha da geliştirilmesine ve güncellenmesine büyük ilgi duyduğumuza inanıyorum." diye konuştu.


"TÜRKİYE ÜSTÜNDEN TASARRUF EDEN ÜLKELER VAR"

Türkiye’nin nihayetinde önemli maliyeti üstlendiğini ve başkalarının bundan tasarruf ettiğini vurgulayan Maas, yeni bir mutabakatın yapılması durumunda AB'nin Türkiye'ye maddi destek vermesine ilişkin bir soruya "Herhangi bir rakam ortaya atmak istemiyorum ancak bunun parasız olmayacağı tamamen nettir." değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap