SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya'da kırmızı alarm!

Almanya'da kırmızı alarm!

05 Mart 2024 Salı - 11:45




Almanya'da kırmızı alarm! 65 yaşındaki silahlı bir kadın hastanede 15 kişiyi rehin almıştı: Saldırı sebebi şaşkına çevirdi





Son dakika haberleri... Almanya'da rehine krizi ile çalkalandı. 65 yaşındaki silahlı bir kadın Aachen kentinde bulunan Luisen Hastanesi'nde 15 kişiyi rehin aldı. Alman özel kuvvetlerinin düzenlediği operasyonun ardından kadın yaralı olarak ele geçirilirken hastaneye saldırma sebebi ise duyanları şaşkına çevirdi.

Almanya'nın Aachen kentindeki Luisen Hastanesi'nde 65 yaşındaki silahlı bir kadın acil serviste 15 kişiyi rehin aldı. Alman özel kuvvetleri hastanede barikat kuran 65 yaşındaki kadını etkisiz hale getirirken kadının hastaneye saldırma sebebi ise duyanları şaşkına çevirdi.

65 yaşındaki kadının hastanede 15 kişiyi rehin almasının ardından olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Aachen polisi tarafından yapılan açıklamada, "Polis ve itfaiye şu anda Aachen'deki Luisen Hastanesi'nde görev başında. Şu anda muhtemel bir tehdide dair belirtiler var. Hastanenin etrafındaki alan kordon altına alındı. Polis sizden bu bölgeden uzak durmanızı istiyor" denildi.

SAATLER SÜREN OPERASYON: 65 YAŞINDAKİ KADIN AĞIR YARALANDI

Aachen'deki Luisen Hastanesi çevresine düzenlenen polis operasyonu pazartesi akşamı geç saatlerde sona erdi. 65 yaşındaki bir kadın, acil servisleri saatlerce bekletti.

Saat 23.00 civarında, özel kuvvetler Luisen Hastanesi'nde barikat kuran 65 yaşındaki bir kadını etkisiz hale getirmeyi başardı. Kadın ciddi şekilde yaralanırken polis hastanede yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

KURUSIKI SİLAHLA TEHDİT ETTİ

Kadının saat 17.00 sıralarında hastaneye geldiği ve önce fizik tedavi muayenehanesinin çalışanlarını kurusıkı silahla tehdit ettiği belirtildi. Çalışanlardan biri silahı kadının elinden almayı başardı. 65 yaşındaki kadın daha sonra bir hastanın odasına barikat kurdu ve orada patlayıcı madde patlattı. Alman polisi kadının, el yapımı patlayıcılar konusunda uzman olduğunu söyledi. 65 yaşındaki kadın polisin çağtısına tepki vermediği için vuruldu.

POLİSTEN İNTİHAR İDDİASI

Polise göre kadın intihar niyetiyle hareket ediyordu. Öğleden sonra kadının Eschweiler'deki dairesinde yangın çıktığı bildirilirken yangını bizzat kendisinin çıakrdığından şüpheleniliyor. Müfettişler dairede bir de mektup buldu fakat konuyla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

HASTANE BOŞALTILDI

Polis raporlarına göre hastanede saldırgan kadından başka yaralı yok. Tedbir amaçlı olarak hastanedeki bazı odalar boşaltılırken bazı hastalar da başka hastanelere dağıtıldı. Personel binayı terk etmek zorunda kaldı. Luisen Hastanesi'nin önündeki caddenin tamamı acil durum araçlarıyla dolarken bir polis helikopteri de kliniğin üzerinde tur atıyordu. Demiryolu trafiği de aksadı. 65 yaşındaki saldırgan şu anda cinayete teşebbüs suçundan ceza davasıyla karşı karşıya.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap