SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya'da aşı zorunluluğu tartışılıyor

Almanya'da aşı zorunluluğu tartışılıyor

09 Ocak 2022 Pazar - 17:40




Omicron varyantının hızla yayıldığı Almanya'da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller, aşı zorunluluğu kararının hızlı bir şekilde alınması yönündeki beklentileri frenledi.





Almanya’da geçen ayın başından bu yana iktidarda olan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan üçlü koalisyon, aşı zorunluluğu yönündeki adımların hızlı atılamayacağı açıklamalarında bulundu.

SPD Federal Meclis Grup Başkan Vekili Dirk Wiese, Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte, aşı zorunluluğu konusundaki görüşmelerin Mart 2022 sonuna kadar karara bağlanması gerektiğini söyledi. Bunun gecikmeli olduğu eleştirilerine de değinen Wiese, aşı zorunluluğunun etkisinin zaten kısa vadeli görülmeyeceğini belirterek cevap verdi ve bir aşı zorunluluğu kararıyla gelecek sonbahar ve kış dönemine hazırlanmanın mümkün olacağını savundu.

Yine hükümet ortağı Yeşiller’in Federal Meclis Grup Eş Başkanı Britta Haßelmann ise aşı zorunluluğu kararı almanın kolay olmadığını ve böylesi bir kararın önemli bir müdahale anlamına geleceğini söyledi. Konunun önce partilerin meclis gruplarında tartışılması ve aşı zorunluluğu konusunda neler düşünüldüğünün öğrenilmesi gerektiğini belirten Haßelmann, Ocak 2022 sonu gibi Federal Meclis’te konunun tartışmaya açılabileceğini söyledi. Funke Medya Grubu’na konuşan Haßelmann, "Konu o kadar önemli ve kapsamlı ki, sağlam temelli olmalı ve hassas görüşmelerin yapılması şart" diye vurguladı. Haßelmann, aşı zorunluluğunu desteklediğini de sözlerine ekledi.​​

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap