SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya'da 30 yıl aradan sonra ilk gerçekleşti

Almanya'da 30 yıl aradan sonra ilk gerçekleşti

11 Eylül 2020 Cuma - 12:22




Almanya’da 30 yıl aradan sonra ilk defa ülke çapında bugün deprem, yangın, elektrik kesintileri ve radyasyona karşı hazırlık kapsamında sirenler çaldı.





Almanya’da 1990’dan beri bir ilk yaşandı. Ülke çapında bugün deprem, yangın, elektrik kesintileri ve radyasyona karşı hazırlık kapsamında sirenler çaldı. Sivil Savunma ve Afet Yardımı Ofisi (BBK) ülkede insanları acil durumlara hazırlıklı olmaları kapsamında bugün ilk uyarı sinyallerinin verildiğini açıkladı.

Bugün ülke çapında saat 11.00'de iki kez çalan sirenler, birer dakika arayla sürdü. BBK'den yapılan açıklamada, sirenlerin tatbikat çerçevesinde deneme amaçlı çaldığı, halkın endişelenmesini gerektiren bir durum olmadığı ifade edilerek bundan sonra her yıl eylül ayının ikinci perşembesi ülke çapında “uyarı günü” gerçekleştirileceği belirtildi.

1989'da belediyelere devredildi

Sirenler; doğal afet, silahlı saldırı, hava saldırıları, kimyasal saldırı, radyoaktif hareketlilik gibi benzer olağan üstü durumlar için kullanılıyor. Acil durum siren ve uyarı uygulaması, 1989’daki iki Almanya’nın birleşmesi ve soğuk savaşın sona ermesinden sonra Federal hükümet tarafından iptal edilerek yetki yerel belediyelere devredilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap