SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya ve İngiltere: Rus muhalif Navalnıy, derhal serbest bırakılsın!

Almanya ve İngiltere: Rus muhalif Navalnıy, derhal serbest bırakılsın!

18 Ocak 2021 Pazartesi - 14:37




Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Almanya'dan dönüşünde Moskova'da gözaltına alınan Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın derhal serbest bırakılması için Rusya'ya çağrıda bulundu.





Rus muhalif Aleksey Navalnıy, zehirlendiği iddiasıyla tedavi gördüğü Almanya'dan döner dönmez Moskova'da havaalanında gözaltına alınmıştı. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'dan dönüşünde Moskova'da gözaltına alınan Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İngiliz Bakan, "Rusya'nın Navalnıy'a zulmetmek yerine, bir kimyasal silahın Rus topraklarında nasıl kullanıldığını açıklaması gerektiğini" belirtti.

Navalnıy'ın iyileştikten sonra Rusya'ya dönmek için bilinçli bir karar verdiğini belirten Alman Dışişleri Bakanı Maas ise "Rus makamlarının, onu gelir gelmez tutuklamaları tamamen anlaşılmaz bir durum. Rusya, kendi anayasasına ve uluslararası yükümlülüklere göre, hukukun üstünlüğünü ve medeni hakların korunmasını sağlamalıdır. Elbette bu ilkeler, Aleksey Navalnıy için de uygulanmalıdır. Navalnıy, derhal serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap