SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya tedbirleri sıkılaştırdı

Almanya tedbirleri sıkılaştırdı

17 Mart 2020 Salı - 13:10




Almanya’da korona virüsün hızla yayılması üzerine ülkede sert tedbirleri alındı. Ülkede 17 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine yeni tedbirler kapsamında eczane ve süpermarket dışındaki tüm dükkanların kapatılacağı açıklandı.





Çin'de ortaya çıkan ve hızla Avrupa'yı etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle Almanya'da tedbirler arttırılıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tedbirler kapsamında eczaneler ve süpermarketler dışındaki tüm dükkanların kapatılacağını duyurdu. Merkel, spor tesisleri, müzeler, barlar, kulüpler, ticaret fuarları, sergiler, hayvanat bahçeleri, spor salonları, genelevler, yüzme havuzları, kiliseler, camiler, sinagoglar, eğlence salonları vb. tesislerin kapatılacağını söyledi. Ayrıca kişisel hijyen temizliğinin de arttırılması gerektiğine vurgu yapan Merkel sosyal temasları olabildiğince sınırlamak için önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca hastaneler ve bakımevlerinde ziyaretler sınırlandırıldı.
Kararların yoğun istişareden sonra alındığını belirten Merkel, “Tabii ki günlük hayatımızı belirli bir süre için etkileyecek. Her birey bu düzenlemelere ne kadar çok bağlı kalırsa, bu aşamadan o kadar hızlı geçeriz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap