SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya Savunma Bakanı, ‘Çekeriz’ demedi

Almanya Savunma Bakanı, ‘Çekeriz’ demedi

14 Temmuz 2016 Perşembe - 10:40




Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, dünyada kriz ortamının arttığını, ülkesinin daha fazla sorumluluk almak istediğini söyledi. von der Leyen





ALMANYA Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman ordusunun gelecekteki görev alanını genişleten ‘Yeni Defter’i kamuoyuna açıkladı. Bakan, “İncirlik Üssü’nde yaşanan kriz nedeniyle hangi durumda Almanya’nın askerlerini geri çekeceği” sorusuna, “Krizi tırmandırmayalım” cevabını verdi. Bakan von der Leyen, “Askerler konusu masada. Görüşmeler devam ediyor. Ben şu andaki durumda hepimize şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim bir ortak hedefimiz var. Bu da IŞİD’e karşı ortak mücadele. Bu ortak hedefi gözardı etmeyelim. Bu bizim en üst hedefimiz” dedi.

BEN HER ZAMAN GİDEBİLİRİM

“Bu konuda spekülasyona girmek istemiyorum. Tekrar ediyorum. Askerler parlamentonun askerleri. Ben, Savunma Bakanlığı müsteşarına giriş izni verilmeyince, ziyareti gayet doğal bulduğumu söyledim. Ben bakan olarak her zaman oraya girebilirim. Bu konu gayet açıklık kazandı. Diğer konuda ise görüşme içindeyiz. Bu konuyu IŞİD’e karşı mücadeleyi gözardı ederek, bizi karşılıklı olarak zor duruma düşürecek bir noktaya getirmeyelim. Bunun bize hiçbir faydası yok. Milletvekillerine askerlerini ziyaret izni verilmesi gerekir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap