SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya sağlık bakanından korkutan açıklama

Almanya sağlık bakanından korkutan açıklama

19 Mart 2021 Cuma - 12:36




Aşı krizi büyüyor. Almanya Sağlık Bakanı Avrupa'da üçüncü koronavirüs dalgasını durduracak kadar aşı bulunmadığını duyurdu. Bakan vaka sayılarındaki artış nedeniyle önümüzdeki haftalar için düşünülen gevşeme adımlarının ertelenebileceğinin altını çizdi.





İlk olarak 2019'un son günlerinde ortaya çıkan koronavirüs salgını gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanına yayılan virüs 120 milyondan fazla insana bulaştı. Virüs nedeniyle küresel çapta 2.5 milyonun üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Pek çok ülke aşılama çalışmalarına başladı ancak salgın hala istenilen düzeyde engellenebilmiş değil.

AVRUPA'DA 3'ÜNCÜ DALGA ALARMI

Pandemiden en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Avrupa üçüncü Koronavirüs dalgası ile karşı karşıya.


Bir dönem DSÖ tarafından pandeminin yeni merkezi olarak nitelendirilen kıtada alınan tüm önlemlere rağmen vaka sayısı düşmüyor.

Geçtiğimiz günlerde İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin "Maalesef yeni bir dalga ile karşı karşıyayız" sözleriyle ülkede yeniden karantina önlemlerinin uygulanacağını duyurmasının ardından şimdi de Almnya Sağlık Bakanı korkutan bir açıklamada bulundu.

"3'ÜNCÜ DALGAYI DURDURACAK KADAR AŞI YOK"

Bakan "Avrupa'da üçüncü koronavirüs dalgasını durduracak kadar aşı bulunmuyor" sözleri ile krizin boyutlarını gözler önüne serdi.

Bakan vaka sayılarındaki artışın önümüzdeki haftalar için planlanan gevşeme adımlarının ertelenmesine neden olabileceğinin altını çizdi.


"ÜÇÜNCÜ DALGA BAŞLADI"

Geçtiğimiz günlerde Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, "Almanya'da Kovid-19 salgınının üçüncü dalgası çoktan başladı" sözleri ile durumun vahametini gözler önüne sermişti.

Almanya bunun üzerine kısıtlamaları 28 Mart'a kadar uzatma kararı almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap