SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya, Rusya’dan 30 milyon doz Sputnik V aşısı almak istiyor

Almanya, Rusya’dan 30 milyon doz Sputnik V aşısı almak istiyor

22 Nisan 2021 Perşembe - 12:41




Avrupa İlaç Ajansı EMA tarafından onaylaması hâlinde, Almanya’nın Rusya’dan 30 milyon doz Sputnik V aşısı almak istediği belirtildi.





Avrupa koronavirüs aşılarına ulaşma konusundaki yaşanan sıkıntı nedeniyle, alternatiflere yöneliyor. BioNTech/Pfizer aşısına ulaşmakta güçlük çeken Almanya, Rusya'dan 30 milyon doz Sputnik V aşısı almak istiyor.
Sağlık Bakanı Jens Spahn da bu ayın başlarında Almanya'nın Rusya ile Sputnik V'in önceden satın alma anlaşması için pazarlık yaptığını söylemişti.

SAKSONYA EYALETİ İÇİN 30 MİLYON DOZ AŞI

Almanya’nın Saksonya eyaletinin Başbakanı Michael Kretschmer, AB’nin ilaç otoritesi EMA tarafından onaylanırsa, Almanya’nın haziran, temmuz ve ağustos aylarında Rusya’dan 30 milyon doz Sputnik V aşısı satın almak istediğini kaydetti.

Kretschmer’in açıklaması, bu ay Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın, bir ön alım anlaşması yapılması adına Rusya ile görüşmekte olduklarını açıklamasını izliyor.
Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, Avrupa İlaç Ajansı’nın, Sputnik V aşısını değerlendirmeye mart başında başladığını açıklamıştı. Söz konusu süreçte aşının Avrupa standartlarına uygun olup olmadığına karar verilecek.

ETKİNLİK ORANI YÜZDE 91.6 OLARAK DUYURULMUŞTU

İngiliz tıp dergisi The Lancet’te yayınlanmış bir makalede, Sputnik V aşısının koronavirüse karşı korumada yüzde 91.6 oranında etkili olduğu teyit edilmişti.
Dünyada yerel bir sağlık otoritesi tarafından onaylanan ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V, antikor üretmesi için vücuda virüsün genetik kodlarını taşıyan bir viral vektör aşısı.
Söz konusu genetik kod, insan adenovirüsü içinde vücuda aktarılıyor. Adenovirüsün, üstünde daha önce pek çok araştırma yapılmış bir aracı olması nedeniyle aşının son derece güvenli olduğu biliniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap