SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya İsveç'ten aşırı sağcı katili istedi

Almanya İsveç'ten aşırı sağcı katili istedi

22 Kasım 2016 Salı - 16:24




Frankfurt Savcılığı, 63 yaşındaki İsveçli aşırı sağcı katilin, Almanya'da daha önce işlediği tahmin edilen bir cinayetten dolayı yargılanmak üzere gön





Frankfurt Savcılığı, İsveç'te bir göçmeni öldürdüğü için  hapis yatan ve yakında serbest bırakılacak olan 63 yaşındaki İsveçli aşırı sağcı  katilin, Almanya'da daha önce işlediği tahmin edilen bir cinayetten dolayı  yargılanmak üzere gönderilmesini istedi.

 Frankfurt Savcılığından yapılan açıklamada, John Ausonius adlı  kişinin, Almanya'da Şubat 1992'de Blanka Z. adlı Yahudi asıllı kadını sokak  ortasında öldürmekle suçlandığı bildirildi.

 Alman basını da Ausonius'un, bir restoranda vestiyer olarak çalışan  kadınla daha önce tartıştığını ve kendisini sokak ortasında öldürdüğünün tahmin  edildiğini ancak soruşturmanın o dönem çıkmaza girdiğini ve kapatıldığını  yazdı.

 Frankfurt kentinde yaşanan bu olayla ilgili dosya, Almanya'da 8 Türk'ü  öldüren aşırı sağcı terör örgütü "Nasyonal Sosyalist Yeraltı"nın (NSU) ortaya  çıkmasından ve cinayetlerin araştırılmasından sonra, olayların bağlantılı  olabileceği ihtimali üzerine yeniden açılmıştı.

 Ausonius, 1990'lı yılların başında İsveç'te yabancı düşmanlığından  dolayı silahla 11 göçmenin üzerine ateş açmış, bu kişilerden biri hayatını  kaybetmişti.


 İsveç'te ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ausonius'un, iyi halden  dolayı serbest bırakılması gündemde.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap