SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya’dan, Kanada’ya Rus gazı çağrısı: Kuzey Akım-1’e istisna...

Almanya’dan, Kanada’ya Rus gazı çağrısı: Kuzey Akım-1’e istisna...

08 Temmuz 2022 Cuma - 14:56




Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Robert Habeck, Kanada hükümetinden Rusya'ya gönderilmesine izin vermediği türbin için istisna uygulamasını istedi.





Rusya gaz türbinlerini bahane ederek, Almanya’ya sattığı gazın yüzde 60’ı kesmişti, sanayisi durma noktasına gelen Berlin, Kanada’ya çağrıda bulundu.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Kanada’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar kapsamında Kuzey Akım-1 boru hattında kullanılacak türbini göndermeme kararını değiştirmesini istedi.

Avrupa’da ciddi bir enerji krizinin yaşandığını vurgulayan Habeck yaptırımların Batı ekonomilerine değil Moskova’ya zarar vermesi gerektiğini söyledi.

Kuzey Akım-1 hem Almanya hem de Avrupa'nın doğalgaz tedariki için kritik bir öneme sahip.

Doğalgaz boru hattında 11-21 Temmuz arasında bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Almanya söz konusu çalışmaların öncesinde ekipmanın sağlanmasını istiyor.


‘PUTİN'İN BAHANELERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ’

Bloomberg'e konuşan Habeck, Kuzey Akım-1 boru hattında kullanılacak türbinlerin pazartesi bakım çalışmaları başlamadan önce iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Alman bakana göre boru hattının tadilatı için kritik önemdeki parçanın serbest bırakılması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hattı kapalı tutma bahanesinin önüne geçebilir.

Almanya Ekonomi Bakanı, “Dolayısıyla bu türbin bahanesini Putin'den almamız gerektiğinin anlaşılmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

RUSYA UZUN SÜRELİ KESİNTİLERE GİDEBİLİR


Avrupa'nın en büyük ekonomisi, halihazırda hem işletmeleri hem de tüketicileri vurabilecek ve ekonomiyi resesyona sürükleyebilecek bir enerji kriziyle karşı karşıya.

Problemleri çözecek hamleler işe yaramazsa Berlin, acil durum planının üçüncü safhası kapsamında karneyle doğalgaz dağıtımına başlayabilir.

Bununla birlikte yetkililer, Rusya'nın bakım sürecinin ardından Avrupa'ya gaz sevkiyatını uzun vadede kesebileceği yönünde uyarıyor.

Türbin sorunu nedeniyle akış haziranda yüzde 60 azaldı ve Almanya'nın kış için yeterli düzeyde enerji depolama çabalarını sekteye uğrattı.

Bilindiği gibi, Rusya gaz türbini bahanesiyle Almanya'ya kadar kurup bitirdiği Kuzey Akım-2 boru hattının faaliyete geçmesini istiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap