SON DAKİKA



Haber > Dünya > Alman Meclisi 'soykırım' dedi!

Alman Meclisi 'soykırım' dedi!

24 Nisan 2015 Cuma - 14:51




Federal Alman Meclisi, bugünkü oturumunda 1915 olaylarını ele aldı. Oturumda partileri adına söz alan vekiller, olaylar için “soykırım” ifadesini kull





Oturuma katılan vekiller, 100 yıl önce Osmanlı Devleti’nin Anadolu’da Ermeniler’e Süryaniler’e ve Pontuslu Rumlar’a karşı soykırım uyguladığını iddia ederken bu soykırıma sessiz kalan Almanya’nın da suçlu olduğunu ifade ettiler. Oturumdaki konuşmalarda ayrıca Sözde Ermeni Soykırımı’nda Kürtlerin de aktif rol aldığı öne sürüldü.

Mecliste Yeşiller Partisi adına konuşan Cem Özdemir’in yakasına Sözde Soykırım’ı temsil eden rozet takması ve yapılan konuşmaları sık sık alkışlaması dikkati çekti. Özdemir, meclisteki konuşmasına Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’a “Ermeni Soykırımı” sözlerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Kendisinin Çerkez olduğunu ve Çerkezlerin büyük soykırım yaşadıklarını hatırlatan Özdemir, “Çerkezlerin Türkiye’de Ermenilere uygulanan soykırımda kısmen yer aldıklarını” ifade etti.

MECLİS BAŞKANI LAMMERT: “YAŞANANLAR SOYKIRIMDI”

Almanya Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert de, bugünkü oturumda konuşanlar arasında yer aldı. Norbert Lammert, “Dünya kamuoyunun gözleri önünde, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşananlar soykırımdı. Bu, 20'nci yüzyılın son soykırımı olarak kalmadı” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap