SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Alman ekonomisi kötüleşebilir' uyarısı

'Alman ekonomisi kötüleşebilir' uyarısı

18 Ocak 2021 Pazartesi - 14:57




Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) koronavirüye karşı uygulamaya konan tedbirlerin yeniden uzatılması halinde Alman ekonomisinin kayda değer bir "kötüleşme" ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.





Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) koronavirüye karşı uygulamaya konan tedbirlerin yeniden uzatılması halinde Alman ekonomisinin kayda değer bir "kötüleşme" ile karşı karşıya kalabileceği uyarısı yaptı.

Alman ekonomisinin mevcut koronavirüs tedbirleri karşısında pozisyonunu koruyabilir olduğunu ifade eden Bundesbank, ancak tedbirlerin uzatılması veya sıkılaştırılması halinde ekonominin darbe alabileceğini vurguladı.

Bundesbank bugün yayınladıağı aylık raporda, "Eğer vaka sayıları ciddi şekilde azaltılamaz ve ekonomik aktiviteye yönelik cari sınırlamalar devam eder veya sıkılaştırılır ise ekonomide kayda değer kötüleşme olabilir" ifadelerine yer verdi.

Bundesbank, Alman ekonomisinin 2020 yılının son 3 ayında durgunluğa girdiğini ancak sanayi ve insaat sektöründe toparlanmanın etkisi ile daralmadığını tahmin ederken, "Alman ekonomisinin esnekliği konusunda cesaret verici sinyaller ekonomik aktiviteye sınırlamaların yılın başında uzatılmasının ve sıkılaştırılmasının toparlanmayı aşırı geciktirmeyeceğine dair umut veriyor" ifadelerini kullandı.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap