SON DAKİKA



Haber > Dünya > Aliyev'den tarihi açıklama: 'Etkinliğimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanacaktır'

Aliyev'den tarihi açıklama: 'Etkinliğimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanacaktır'

07 Eylül 2023 Perşembe - 17:15




Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Afet ve Acil Durum Yönetiminden Sorumlu Bakanları 2. Toplantısı'nın katılımcılarını kabul etti.





Aliyev, toplantının önemine vurgu yaparak, afet yönetimi konusunda işbirliğinin geliştirilmesi ve iki ay sonra yapılacak TDT Devlet Başkanları Zirvesi'nde bu konuda bir anlaşma imzalanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Aliyev, KKTC temsilcisinin de toplantıya katıldığını belirterek, "Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi özellikle selamlamak istiyorum. Bakan, burada gözlemci olarak ama aynı zamanda kendi ülkesinin bayrağıyla temsil ediliyor. Etkinliğimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır. Azerbaycan, tüm Türk dünyasında birleşen kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur ve son zirve toplantısında KKTC'nin TDT'ye 'gözlemci' olarak seçilmesi, son derece memnuniyet vericidir. Bu vesileyle tüm Türk kardeşlerimizi yürekten kutluyorum." dedi.

Aliyev'in açıklamaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Aliyev, TDT Afet ve Acil Durum Yönetiminden Sorumlu Bakanları 2. Toplantısı'nın önemine vurgu yaptı.

  • Aliyev, iki ay sonra yapılacak TDT Devlet Başkanları Zirvesi'nde afet yönetimi konusunda bir anlaşma imzalanmasının öngörüldüğünü söyledi.


  • Aliyev, KKTC temsilcisinin de toplantıya katıldığını belirterek, KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olarak seçilmesini memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Aliyev'in açıklamaları, Azerbaycan'ın Türk dünyasındaki kardeşlik bağlarına verdiği önemi ve afet yönetimi konusundaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik kararlılığını gösteriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap