SON DAKİKA



Haber > Dünya > Aliyev'den Ermenistan için ilk açıklama geldi!

Aliyev'den Ermenistan için ilk açıklama geldi!

25 Şubat 2021 Perşembe - 16:45




Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ermenistan'da bugün yaşanan ordunun Paşinyan'a yaptığı istifa çağrısı ardından başlayan olaylara ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Aliyev açıklamasında "Ermenistan‘da buhran hüküm sürüyor. Birbirlerini itham ediyor, birbirlerine giriyorlar." dedi.





Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan'da bugün yaşanan ordunun Paşinyan'a yaptığı istifa çağrısı ardından başlayan olaylara ilişkin ilk açıklamayı yaptı. 

Aliyev açıklamasında "Ermenistan‘da buhran hüküm sürüyor. Birbirlerini itham ediyor, birbirlerine giriyorlar." dedi.

Aliyev'in açıklamasından öne çıkanlar ifadeler:

"Bir kaç gün önce işittim ki onların müttefikleri Ermenistan ordusunu yine canlandırmak istiyorlar, orduyu modernleştirmek istiyorlar. Neye göre, kime karşı? Savaş sona erdi, her kim rövanşist fikirlerle yaşıyorsa (bak bu) yumruğu görecek. Bu yumruk yerindedir ve bizim sabrımızı sınamasınlar. Ermenistan ordusu bitti, yoktur ve olmamalıdır. Böyle bir faşist devlet orada olmamalıdır. Biz hiçbir vakit imkan vermeyeceğiz bize karşı tehlike oluşmasına ya da işgalinden kurtardığımız topraklara dönecek vatandaşlarımız için herhangi bir risk olmasına.

Savaş sonrası dönemde herkes gördü ki Azerbaycan gelişimine devam ediyor. Karabağ'ı yeniden kurma işlerini yürütüyor. Ermenistan‘da ise buhran hüküm sürüyor. Birbirlerini itham ediyorlar, birbirlerine giriyorlar. Her zaman dış temsilciler bize Ermenistan cemiyetinin birlik olduğunu, onlarda milli birlik olduğunu söylüyordu. Şimdi biz görüyoruz nerede bu birlik? Bu mağlubiyet dolayısıyla birbirlerini itham ediyorlar, birbirlerini suçluyorlar. Ama nedense bize demokrasiden dem vuran uluslar teşkilatları ve hükümetler Ermenistan’daki olaylara göz yumuyorlar." (TRT Haber)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap