SON DAKİKA



Haber > Dünya > Aliyev: Ermeni faşizminin yükselmesine izin vermeyeceğiz

Aliyev: Ermeni faşizminin yükselmesine izin vermeyeceğiz

31 Ocak 2022 Pazartesi - 18:10




Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Gence’de füzenin düştüğü yere inşa edilecek Gence Anıt Kompleksi’nin temelini attı. Aliyev burada yaptığı konuşmada, "Bölgemizde Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunu herkes bilmeli" dedi.





Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev"Bölgemizde Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz. Ermenistan'ın tekrar Azerbaycan için potansiyel bir tehdit haline gelmesine asla izin veremeyiz. Eğer görürsek, orada yok ederiz. Bunu herkes bilmeli" ifadelerini kullandı.

'Ne kadar aşağılık olduklarını görün'

Aliyev şöyle konuştu: "Biliyorsunuz bu yıkılan evlerin önünde olmak, bu korkunç manzarayı izlemek her Azerbaycanlı için çok zor. Şehre 13 roket atıldı, bunlardan 8’i patladı ve 5 kişi öldü, 5’i ise patlamadı. Gence şehri hem ‘Tochka-U’ hem de ‘SCUD’ füzeleriyle bombalandı. Biz bu konuda sözümüzü söylediğimizde Ermeni tarafı yalanladı. Ardından başka bir yalan uyduran sahte Ermeni propagandası, Azerbaycan'ın kendi şehirlerine ateş açtığını ilan etti. Ne kadar aşağılık ve sahtekar olduklarını görün" dedi.

'Bu vahşet unutulmamalı'

Sputnik'te yer alan habere göre, anıt yapılan yerdeki yıkılmış binaların aynen bırakılacağını ifade eden Aliyev, "Ermeni faşizmini yendik ve adaleti sağladık. Bu Anıt Kompleksi yaklaşık dört hektar üzerine inşa edilecek. Yıkılan bu binalar olduğu gibi kalacak. Yani bu hafızalardan silinmemelidir. Bu Ermeni vahşetini unutmamalıyız. Savaş bitti. Evet, barış olmalı diyoruz. Ama Ermeni vahşetini, Ermeni faşizmini asla unutmamalıyız. Hocalı kurbanlarını unutmamalıyız. Gence kurbanlarını ve diğer şehirlerimizin kurbanlarını asla unutmamalıyız. Ermeni faşizminin bir daha asla ortaya çıkmamasını sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın 'arkasındaki çevrelere' seslendi

Ermenistan’ın 'arkasındaki çevrelere' seslendiğini belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Tarihi misyonumuzu, ne belaları yok ettiğimizi bilmeli, anlamalı ve takdir etmelidir. Biz sadece topraklarımızı kurtarmakla kalmadık, bölgeyi, Güney Kafkasya'yı da bu vahşi güçlerden temizledik. Tekrar ediyorum, şimdi onlar boynu bükük bir şekilde yaşıyorlar. Ama kimse bir daha baş kaldırmayacaklarını garanti edemez. Bölgemizde Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz. Ermenistan'ın tekrar Azerbaycan için potansiyel bir tehdit haline gelmesine asla izin veremeyiz. Eğer görürsek, orada yok ederiz. Bunu herkes bilmeli" diye konuştu.

Aliyev'in bu açıklamaları, Türkiye ile Ermenistan'ın normalleşme adımlarının sıkça gündeme geldiği bu günlerde yapması ise dikkat çekti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap