SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ali Hamaney: ABD ile nükleer müzakereler iyi ilerliyor

Ali Hamaney: ABD ile nükleer müzakereler iyi ilerliyor

13 Nisan 2022 Çarşamba - 10:23




İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile nükleer müzakerelerin iyi ilerlediğini ve müzakere heyetinin ABD yönetiminin aşırı istekleri karşısında direndiğini ifade etti.





İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ramazan ayı dolayısıyla hükümet yetkilileri ile birlikte gerçekleşen iftar programında,  ABD ile nükleer müzakereler hakkında konuştu.

ABD ile nükleer müzakerelerin iyi yönde ilerlediğini ifade eden Hamaney, müzakere heyetinin ABD yönetiminin aşırı istekleri karşısında direndiğini söyledi.

Hamaney, ABD’nin nükleer anlaşmada taahhütlerini yerine getirmediğini ve sözünde durmadığını belirterek “ABD, nükleer anlaşmadaki sözlerini yerine getirmeyerek kendisini bugün bir çıkmazın içerisinde sıkıştırdı” dedi.

“HEYETİMİZ MÜZAKERELERİ İYİ YÖNDE GÖTÜRÜYOR”

Hamaney, “Müzakere heyetimiz nükleer müzakereleri iyi yönde götürüyor. Müzakere heyetimiz Ulusal Güvenlik Konseyi ve Cumhurbaşkanını müzakerelere ilişkin bilgilendiriyor, kararlar alıyor ve ilerlemeye devam ediyor. Diğer yandan ABD’nin aşırı istekleri karşısında heyetlerimiz iyi şekilde direnmekte. Umut ediyorum bu şekilde devam ederler” dedi.


Nükleer müzakerelerin oyalanma amacı gütmemesi gerektiğini söyleyen Hamaney, “Politika geliştirirken nükleer müzakereler ile oyalanmayın. Müzakerelerin sonucu olumlu veya olumsuz olsa da siz kendi işinizi yapın. Müzakerelerin sonucu sizin politikalarınızı etkilememeli” diye konuştu.

" SUUDİ ARABİSTAN’IN YEMEN’DE KAYBEDECEK"

Hamaney, Suudi Arabistan’ın Yemen savaşında zafer kazanamayacağını belirterek, “Yemen ile alakalı Suudi yetkililere bir nasihat vermek istiyorum. Bunu gerçekten ve samimi bir nasihat olarak söylüyorum. Neden kesin olarak yenilgi alacağınız bir savaşı devam ettiriyorsunuz? Suudi Arabistan, Yemen savaşında nasıl bir zafer kazanabilir? Bu savaştan kurtulmanın bir yolunu bulun” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap