SON DAKİKA



Haber > Dünya > ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

23 Mayıs 2019 Perşembe - 12:41




Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı mayıs ayının ilk pazar günü gerçekleşti. Sınavın üzerinden 18 gün geçti.





ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 5 Mayıs'ta ALES sınavında binlerce kişi ter döktü. Sınav soru ve cevapları 2 gün içinde açıklandı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı olarak görev yapmak isteyen adaylar şimdi kesin sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre ALES sonuçları 30 Mayıs tarihinde açıklanacak. Bugün itibarıyla sonuçların açıklanmasına ise 1 hafta kalmış durumda... Sonuçların daha önce açıklanabileceği de göz önünde bulundurulmalı...

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor.


Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Videoyu Oynat
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap