SON DAKİKA



Haber > Dünya > Albert Bourla: Bir kaç ay içinde normale dönebiliriz

Albert Bourla: Bir kaç ay içinde normale dönebiliriz

23 Ocak 2022 Pazar - 17:03




BioNTech ile birlikte corona virüse karşı dünyanın en yaygın olarak kullanılan aşılarından birini geliştiren Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, Pfizer'in Omicron dahil olmak üzere tüm corona virüs varyantlarını kapsayan bir aşı üretmeyi hedeflediğini söyledi.





BioNTech ile birlikte corona virüse karşı dünyanın en yaygın olarak kullanılan aşılarından birini geliştiren Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, dünyanın birkaç ay içinde “normale” döneceğini açıkladı.

NTV'de yer alan habere göre; Bourla, Pfizer'in Omicron dahil olmak üzere tüm corona virüs varyantlarını kapsayan bir aşı üretmeyi hedeflediğini söyledi. Bununla birlikte, Bourla aşı karşıtlarının milyonlarca kişinin ölümüne yol açtığı konusunda uyardı.

YILDA BİR KEZ UYGULANACAK

Bourla, söz konusu aşının yılda tek sefer uygulanacağını vurgulayarak, “Yılda bir kez insanları bunu yapmaya ikna etmek daha kolay. Omicron'u kapsayan ve diğer varyantları da hedefleyen bir aşı oluşturup oluşturamayacağımızı görmek istiyoruz” diye konuştu.

"BİRKAÇ AY İÇİNDE NORMALE DÖNEBİLİRİZ" 


Bununla birlikte Bourla, “Corona virüs yok olmayacak. Ancak önümüzdeki yıllarda bizimle olacak. Omicron gibi kontrol edebileceğimiz anormallikler görmeye devam edeceğiz. Ancak, birkaç ay içinde normale dönebiliriz” dedi. 

Bourla, bugüne kadarki diğer varyantların aksine, “Sadece Omicron"un aşıların sağladığı enfeksiyona karşı korumayı atlayabildiğini, ancak aşılamanın hastaneye kaldırılmayı önlemede etkili olduğunu da sözlerine ekledi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap